Pěna z karamelové pomazánky Lotus

Pěna z pomazánky z karamelových sušenek Lotus

Už jste někdy ochutnali pomazánky z karamelových sušenek Lotus? Přijde mi, že některé věci by mi měly zůstat utajeny. Dlouhou dobu jsem si třeba myslela, že mi nechutná arašídové máslo. Kdysi dávno jsem ho ochutnala, děsně hutné, divně slané a tak jsem si řekla, tohle fakt ne. Ale pak jsem ho po letech ochutnala a najednou jsem zjistila, že fakt jo. A třeba na palačinkách nebo lívancích s marmeládou… ach. A tak jsem vydržela celkem dlouho, než jsem otevřela skleničku pomazánky ze sušenek Lotus. Protože mi bylo jasné, že jak ji načnu, tak budu mít vážný problém…

Proto jsem se rozhodla, že ji nesním jen tak, namazanou na něčem. Že ji použiji do nějakého dezertu. Protože mi přišly dvě skleničky pomazánek (hladká i křupavá) a k tomu i recepty, tak jsem se rozhodla, že minimálně dva recepty vyzkouším.

Lotus pomazánky

Pěnu z hladké pomazánky.

Suroviny:

  • 200 g hladké pomazánky ze sušenek Lotus
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 3 bílky
  • smetana, zakysaná smetana a/nebo sušenky Lotus k podávání

Postup:

Pomazánku si rozehřejeme v mikrovlnce, aby se roztekla, a necháme vychladnout.

Lotus pomazánka

Mezitím vyšleháme tři bílky dotuha a poté je s pomazánkou zamícháme dohromady.

Lotus pomazánka a bílky

Vyšleháme šlehačku a jemně ji zamícháme do směsi.

Budoucí Lotus pěna

Pěnu rozdělíme do 4-6 misek/skleniček a necháme vychladit v lednici, ideálně do druhého dne.

Pěna z pomazánky z karamelových sušenek Lotus

Podáváme buď s kopečkem ušlehané smetany nebo se zakysanou smetanou, pokud máte rádi méně sladké.

Pěna z pomazánky z karamelových sušenek Lotus

A posypeme rozdrobenými sušenkami Lotus…

Pěna z pomazánky z karamelových sušenek LotusJe karamelová a sušenková a prostě božská. Jako samy sušenky Lotus. A přitom jemná … ideální dezert :)

06 comments on “Pěna z karamelové pomazánky Lotus

Máte dotaz, chcete napsat jak Vám chutnalo nebo nechutnalo? Tady můžete zanechat komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít