Kynutý koláč s tvarohem a ovocem

Kynutý tvarohový koláč
Osvědčená domácí klasika, do které se dá zpracovat jakékoliv sezónní ovoce, nejlépe švestky a broskve.

Suroviny:

těsto:

  • 25 dkg polohrubé mouky
  • 5 dkg másla
  • 5 dkg cukru
  • 125 ml mléka
  • 2 dkg droždí

navrch:

  • tvaroh (1-2 vaničky)
  • 1 vejce
  • vanilkový cukr, cukr
  • ovoce
  • drobenka

Postup:

Zaděláme kvásek, necháme vzejít a poté zpracujeme se zbytkem surovin v těsto. Uděláme z něj váleček, která přendáme na plech vymazaný máslem. Přehodíme přes něj čistou utěrku a necháme nakynout.

Poté rozválíme přes celý plech a na těsto rozetřeme ochucený tvaroh smíchaný s vejcem. Poklademe nakrájeným ovocem a posypeme drobenkou (stejné množství hrubé mouky, moučkového cukru a másla). Pečeme ve středně vyhřáté troubě, až budou okraje zlatavé.

Leave a comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít