Brownies cupcakes s arašídovo-karamelovým krémem

Je léto, vedro, a proč si třeba neupéct něco dobrého a hříšného? Já vím, málokomu se chce stát v tomhle teple u trouby, ale věřím, že podobných šílenců, jako jsem já, je na světě víc. Teda konkrétně tyhle cupcakes jsem pekla v zimě, no, a teď se mi přimotaly do cesty jejich fotky. Přece je sem musím přidat, no ne? Zvlášť když doma vyprovokovaly skoro hádku.

Protože má moje ségra fakt ráda brownies s lentilkami, které peču podle tohohle receptu, rozhodla jsem se je trochu inovovat. Abych je nedělala pořád stejně. A vznikly z toho cupcakes.

Suroviny:

  • 200 g hořké čokolády
  • 125 g másla
  • 4 vejce
  • 1 hrnek třtinového cukru (cca 250 ml)
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1lžička prášku do pečiva
  • 100 g bílé čokolády
  • lentilky (nemusí být)

na krém:

  • máslo
  • karamelizované Salko
  • arašídové máslo

na ozdobu:

  • M&M’s nebo lentilky

Postup:

Čokoládu nalámeme do misky a dáme ji spolu s máslem do vodní lázně.

Rozpustíme čokoládu s máslemRozpustíme.

Rozpuštěná čokoládaVajíčka vyklepneme do mísy a přidáme třtinový cukr.

Vejce a cukrVyšleháme do světlé pěny.

Vyšlehaná vajíčkaPřidáme zchladlou čokoládovou směs, kakao, mouku a prášek do pečiva.

Základ těstaZamícháme a přidáme nasekanou bílou čokoládu.

Těsto s bílou čokoládouTěstem naplníme košíčky na pečení.

Naplněné košíčkyA upečeme při cca 170°C 15-20 minut – dle velikosti košíčků a naší trouby, je potřeba si hlídat vzhled.

Upečené košíčkyPo upečení košíčků jsem se pustila do krému. Začala jsem jako vždy, šlehala máslo s karamelovým Salkem, ale přidala jsem k němu několik lžic arašídového másla. Nejdřív jen trochu a pak jsem přidávala. Nepatřím totiž mezi jeho typické příznivce, ale tady mi jeho chuť vyloženě sedla. Takže jsem jich přidala víc, než bylo původně v plánu :)

Krém jsem pak nastříkala na budoucí cupcakes a ozdobila ho buď celými nebo posekanými M&M’s.

Brownies cupcakes s arašídovo-karamelovým krémemCelá rodina jásala – krém chutnal, a dokonce hlavně dědovi, který chodil k misce pro zbytky. Bohužel až na maminku, která je silná odpůrkyně arašídového másla, a které jsem musela nechat pár neozdobených kousků. Ani tenhle krém ji nedokázal zlomit, achjo. (Zato mě ano!)

Brownies cupcakes s arašídovo-karamelovým krémem

Pořád asi nebudu pojídač samotného arašídového másla, ale ve vhodně zvolené kombinaci… za mě mu říkám jasné ano :) A tyhle brownies cupcakes, ty do této kombinace rozhodně počítám.

27 comments on “Brownies cupcakes s arašídovo-karamelovým krémem

  • Madla , Direct link to comment

    Jojo, přesně, Karlík a továrna na čokoládu a Meg a továrna na výrobu slin :-) vypadají luxusně, určitě je vyzkouším někdy v zimních časech, jen ten krém asi udělám jen karamelový, protože jsem (stejně jako tvoje maminka) taky odpůrkyně arašídového másla.
    Jsou fakt nádherné!

    • Meg , Direct link to comment

      Jéé, díky ;) Hele, já ho dřív taky vůbec nemusela… a tady v tom jsem mu začala přicházet na chuť :))

  • Julie , Direct link to comment

    Ahoj :) Tak jsem zrovna dopekla a je to dokonalé..;) Jen mi trochu spadly, nevím, kde je chyba, ale i tak jsou výborné..:)

  • Kristýna , Direct link to comment

    Dobrý den Meg,
    měla bych dotaz, netýká se to přímo brownies, ale určitě budete znát odpověď.
    Už týden projíždím různé recepty na muffiny a občas narazím, že přidávají do těsta yogurt, zakysanou smetanu nebo čistě smetanu. Já mám zkušenosti jen s jednoduchými muffiny bez těchto přídavných látek. Mám v plánu na víkend na oslavu udělat muffiny a chtěla bych je trochu vylepšit, tak by mě zajímalo, jestli se ty muffiny tou smetanou vylepší, nebo jestli to ani není poznat. Někde jsem četla,že jsou snad vláčnější. Nechtěla bych je pokazit, tak prosím o radu. Děkuju předem

    • Kristýna , Direct link to comment

      Teď koukám, že máte recept na muffiny právě se zakysanou smetanou, tak jestli byste mi mohla dát info jaký je v těch muffinech rozdíl. Děkujuuu

    • Meg , Direct link to comment

      Jasně, z receptu to nepřímo vyplývá – šlehat jedno máslo s jedním zkaramelizovaným Salkem a přidat několik lžic arašídového másla – podle chuti :)

  • Kristýna , Direct link to comment

    Dobrý den Meg,
    co se týče krému, chtěla bych se zeptat jestli jste použila přímo karamelové salko, anebo to klasické, které jste zkaramelizovala varem? Použila jste totiž oba výrazy, zároveň bych se chtěla zeptat, jaký by v tom byl rozdíl.
    Děkujo za odpověď

    • Meg , Direct link to comment

      Dobrý den, doma používáme obě varianty, ale radši mám popravdě to kupované. Ve většině případů mi přijde hustší než kdybych ho připravovala doma.

Máte dotaz, chcete napsat jak Vám chutnalo nebo nechutnalo? Tady můžete zanechat komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít