Špekové knedlíky s uzeným masem

Špekové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a kyselým zelím

A také s dozlatova vypečenou cibulkou a kyselým zelím. Recept na ně jsem našla v Knize kuchařských předpisů Hany Koškové: Stolečku prostři se. V tomhle počasí je to ideální jídlo na zahřátí a díky zelí obsahuje i nějaké ty vitamíny :).  A pokud máte doma dobré kyselé zelí a připlete se taky do cesty nějaké to dobré uzené ( v mém případě uzená kýta), tak už vůbec není co řešit.

Suroviny:

  • 20 dkg slaniny
  • 8 žemlí
  • 50 dkg uzeného masa
  • 15 dkg hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 2 dcl mléka
  • sůl
  • cibule
  • kyselé zelí

Postup:

Nakrájíme si všechny potřebné suroviny.

Slaninu necháme v rendlíku zesklovatět. Přidáme k ní žemle, ale jen slabě osmahneme; musí zůstati měkké.

Do prosáté mouky přidáme mléko, špetku soli, vejce. Z toho připravíme řídké těsto, přidáme osmažené žemle, slaninu, a maso. Těsto musí býti vláčné.

Tvoříme menší knedlíky (jako ovocné) a zaváříme je do vařící slané vody. (Nejlépe se nám budou tvořit vodou navlhčenýma rukama.)

Vaříme je 15-20 minut od doby varu. Podáváme je s kyselým zelím dle naší chuti a třeba na sádle osmaženou cibulkou.

Mohlo by se vám líbit:

06 comments on “Špekové knedlíky s uzeným masem

Máte dotaz, chcete napsat jak Vám chutnalo nebo nechutnalo? Tady můžete zanechat komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít