Kuřecí rarášci

Kuřecí rarášci

Zase jsem jednou zalistovala v rodinné kuchařce a vybrala jsem jídlo, které jsme jako děti milovaly. Co si vlastně budu nalhávat, když jsem minule přijela k našim a řekli mi, že mají na oběd rarášky, jestli si dám taky, zajásala jsem a nadšeně souhlasila, takže ta láska platí doteď. A když jsem je tak dlouho neměla, rozhodla jsem se, že je nachystám na jídlo i doma a o recept se podělím. Možná, že je taky máte za klasiku a děláváte je naprosto běžně… ale kdyby vám náhodou tento recept do sbírky chyběl, tady je!

Kuřecí maso, nakrájené na drobné kousky, naložené a usmažené v těstíčku. Nejčastěji se k němu podávají vařené brambory, moc dobrý je ale k těmto raráškům i třeba zeleninový salát. A psst – tatarka snad nikdy nesmí chybět!

Suroviny:

Na rarášky:

  • 2 vejce
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 dcl piva
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 velká kuřecí prsa (nebo cca 500 g vykoštěných kuřecích stehenních řízků)
  • sůl, pepř
  • rostlinný olej (např. řepkový) na smažení

K podávání:

  • zelenina nebo zeleninový salát dle chuti
  • vařené brambory
  • tatarská omáčka

Postup:

Vejce, hořčici, sojovou omáčku, pivo, škrob i mouku spolu dobře v míse promícháme / prošleháme. Lehce osolíme a opepříme.

Suroviny na těstíčko

Přidáme na menší kostičky nakrájené kuřecí maso, promícháme a necháme v lednici minimálně hodinu odležet (ideálně až tři hodiny).

Kuřecí maso na kostičky

Na pánvi si rozpálíme olej a na středním plameni smažíme rarášky – vždy si směs v míse promícháme a lžící naneseme do pánve, abychom nabírali maso i s těstíčkem.

Smažení rarášků

Rarášky smažíme z obou stran do zlatova, pak je osušíme na papírových utěrkách.

Osušení masa na utěrkách

Během smažení si můžeme nachystat přílohu – uvaříme brambory nebo připravíme třeba zeleninový salát.

Zeleninový salát

Kuřecí rarášky podáváme třeba takto se salátem a trochou tatarské omáčky.

Kuřecí rarášci

Nebo, v té “obyčenější” variantě, je podáváme prostě s vařenými bramborami.

Kuřecí rarášci

Musím říct, že obě verze stojí za to – a možná je úplně nejlepší je zkombinovat. Trochu brambor, čerstvá zelenina, rarášky… a samozřejmě i ta tatarka :))

Kuřecí rarášci

04 comments on “Kuřecí rarášci

  • Nada , Direct link to comment

    Dělávám je taky a často. Jen je nakládám maličko jinak. Dává pouze bílek, sojovou omáčku, koření Gyros asolamyl. Nechávám uležet přes noc. S tatarkou a pečenými bramborami to nemá chybu. Zdravím, Nada

  • Veronika , Direct link to comment

    Ahoj Meg, vyzkoušeli jsme, marináda nám vyšla trochu řidší, takže příště více škrobu, ale byly výborné a určitě budeme opakovat. Nakládala jsem den předem a dnes jsme jen osmažili po návratu z dětského hřiště. Než jsem udělala bramborovou kaši, byly hotové a mohli jsme jíst. Díky za recept.

    • Meg , Direct link to comment

      Ahoj, jsem ráda, že to chutnalo! :) Jasně, škrob je potřeba asi doladit i podle velikosti vajec… ale super! DOstala jsem na ně znovu chuť… :)

Leave a comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít