Kuřecí na kari se zeleninou, ananasem a zakysanou smetanou

Kuřecí na kari
Kuřecí trochu na indický způsob se smetanovou omáčkou plnou zeleniny, nejlepší s rýží, rodinou zbožňovaný:

Suroviny:

  • kuřecí prsa
  • pórek
  • paprika
  • cibule
  • konzervovaný ananas
  • kari, sůl, pepř
  • vývar nebo masox
  • zakysaná smetana
  • trochu hladké mouky

Postup:

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, ochutíme kořením, zakápneme olejem a necháme trochu odležet. Mezitím si nakrájíme na kousky zeleninu, rozpálíme vyšší pánev (nejlépe wok) a dáme do ní nejprve cibuli a papriku, až se trochu osmaží (nebo i s trochou vody podusí), přidáme pórek. Necháme lehce změknout a přidáme maso.

Až se maso zatáhne, podlijeme směs vývarem (nebo vodou a přidáme masox). Přidáme také nakrájený ananas a trochu šťávy pro násladlou chuť. Necháme provařit, pokud chceme mít zeleninu měkkou, necháme ji uvařit doměkka.

Rozmícháme trochu hladké mouky se smetanou a vodou a směs tím zahustíme. Ještě chvíli směs povaříme kvůli mouce a můžeme podávat, nejlépe s rýží.

03 comments on “Kuřecí na kari se zeleninou, ananasem a zakysanou smetanou

  • Pája , Direct link to comment

    Přiznávám se zcela otevřeně, že příprava masa se mi téměř hnusí, ale to kuřecí bych mohla zkusit. Nejenom toto, ale i ty nugetky, které jsem obdivovala před chvílí. Možná začnu i vařit a ne “jen” péct.

    • Meg , Direct link to comment

      Rozhodně doporučuji :) Jak se jednou překoná nějaká ta nechuť k přípravě syrového masa, od té doby už to jde snadno :)

  • luciepurgatova@seznam.cz , Direct link to comment

    Výborné. Včera jsem vařila na 2 dny pro 2 osoby z cca 600 g masa a bylo to výborné. Většinou jsem byla zvyklá přidávat smetanu ke šlehání, ale zakysaná smetana se zde hodí mnohem více, spolu se sladkým ananasem vytvoří skvělou chuť. Děkuji za recept :-)

Máte dotaz, chcete napsat jak Vám chutnalo nebo nechutnalo? Tady můžete zanechat komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít