Salát s chřestem, fenyklem a jahodami

Salát s chřestem, fenyklem a jahodami

Kolem nás to vypadá, že chřestová sezóna se chýlí ke konci a její místo přebírá jahodová. Od chvíle, kdy jsem chřest a jahody viděla vedle sebe v lednici, jsem věděla, že musím udělat salát.  Je extrémně jednoduchý, ale úžasně chutná i vypadá.

Suroviny:

  • mix salátů (já měla baby leaves – špenát, mangold, rukola)
  • fenykl
  • chřest
  • jahody
  • olivový olej, vinný ocet, sůl, pepř

Postup:

Chřest očistíme a povaříme 2-4 minuty (podle síly) ve vodě s trochou cukru a soli. Slijeme a necháme vychladnout.

Do mísy připravíme salátové lístky, nakrájíme na tenké pásky fenykl, na kousky chřest a jahody (můžeme si jich pár nechat na ozdobu).

Zálivku na salát vytvoříme ze lžíce olivového oleje, lžičky vinného octa, lžičky medu, trochy soli a pepře. Já s ním nešetřila, protože mi přijde, že s jahodami báječně ladí. Ale zkoušejte to opatrně :)

Salát pak dáme na talíř a můžeme ozdobit kousky jahod a chřestu, které jsme si předtím odložili. A třeba taky natí z fenyklu.

Salát s chřestem, fenyklem a jahodamiNevím, jak toto jídlo působí na vás, ale mně dokonale ladí se sluníčkem, které se zase konečně pořádně dostává ke slovu. Takže si tak sednout ven a vychutnat si takový salát…

04 comments on “Salát s chřestem, fenyklem a jahodami

  • Pavlína , Direct link to comment

    Parádní! V tom salátu je všechno, co mám moc ráda :-) Chřest jsme měli naposledy předevčírem – na másle, jako přílohu ke steaku :-)

  • Madla , Direct link to comment

    Úžasné! Jen škoda, že já letos na žádný chřest nenarazila :-( Ale dělala jsem v týdnu jahody se špentávoými listy a domácím balkánem, zastříknuto balsamikem a bylo to taky moc osvěžující. Ale tvoje vypadá fakt dokonale!

    • Meg , Direct link to comment

      Jej, to je škoda, přišlo mi, že je všude… Včera jsem byla v Tescu a Globusu, stále mají český chřest :) Díky!

Máte dotaz, chcete napsat jak Vám chutnalo nebo nechutnalo? Tady můžete zanechat komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít