Alsaská pizza

Alsaská pizza
[singlepic id=38 w=320 h=240 float=right]
Dnes jsem vyzkoušela pizzu v trochu netradiční úpravě, a nutno dodat, že úspěch měla veliký… Díky díky za inspiraci Zdeňku Pohlreichovi :)

Připravíme si těsto na pizzu podle nejoblíbenějšího receptu, pro jistotu přikládám svůj v současné době nejpoužívanější:

Těsto na pizzu:

  • 1000g hladké mouky
  • 500g vlažné vody
  • 50g droždí
  • 70g rostlinného oleje
  • 20g soli

Vše smícháme, zpracujeme v nelepivé vláčné těsto a necháme nakynout. Z tohoto množství většinou udělám 4 pizzy přes celý plech.

Alsaská pizza:

Nakrájejte slaninu na drobné kousky a nechte škvařit na pánvi. (Pokud použijete jako já libovější anglickou, klidně přidejte trochu oleje.) Přidejte k ní na tenká kolečka nakrájenou bílou cibuli, či na kousky nakrájenou jarní cibulku. Anebo nejlépe oboje :) Smažte či lehce duste do měkka.

Smíchejte zakysanou smetanu, asi kelímek na jednu pizzu (Crème fraîche tu nějak neseženu), s jedním rozdrceným stroužkem česneku, a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem (toho se vážně nebojte). Tuto směs rozetřete na pizzu, na ni můžete přidat TROCHU strouhaného sýra a na ní cibulovou směs.

Pizzu hoďte do trouby rozpálené na max a 10-15 min pečte, dokud nebude zlatavá.


Related Posts

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Poměrně dlouhou dobu už jsem přemýšlela o koupi plechu na muffiny, jen chyběl nějaký impuls ke konečnému odhodlání se. Protože papírové košíčky mám už dlouho doma, ale ty mají trochu tendenci se bez formiček rozlézat do všech možných i nemožných směrů. A pak, na běžném nákupu, si moje […]

Dokonalý hamburger, část III.

Dokonalý hamburger, část III.

A konečně je to tu – housky bychom měli nachystané, slaninu dovnitř hamburgerů taky, zbývá už jen to nejpodstatnější. Koupit maso, zeleninu, nachystat omáčky a můžeme brzy skládat hamburger podle naší chuti. V hamburgeru je samozřejmě to nejdůležitější maso. Dbala jsem doporučení, která jsem dostala z několika […]



4 thoughts on “Alsaská pizza”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít