Aperitivo Moment – Aperol Spritz a variace mini burgerů

by Meg

Když jsem se v souvislosti s Aperol Spritz Food Blogem roku dozvěděla o soutěži na téma Aperitivo Moment, nemusela jsem dlouho přemýšlet. Pořádali jsme doma menší burger párty a mě už strašně dlouho strašily v hlavě mini burgery. To tak jdete do restaurace, kde stojí na lístku variace mini burgerů a dostanete tři stejné malé burgery – stejná náplň, úplně stejné provedení. No nenaštvalo by vás to? Mě totiž ano… Chci toho vždycky ochutnat co nejvíc a tak mi tři provedení toho samého nestačily… řekla jsem si, že je musím udělat doma.

Využili jsme osvědčený recept od Maškrtnice na hamburgerové housky – ostatně ho tu mám i v mini sérii na téma Dokonalý burger.

Jen jsem je udělala malé. A to na jedno sousto. Z jedné čtvrtiny dávky na těsto jsem jich udělala 24.

Stejně jako na velké housky jsem vytvarovala kuličky na plech.

Budoucí mini housky

A splácla je rukou.

Budoucí mini housky

Potom jsem je nechala nakynout, potřela mlékem a posypala sezamem.

Budoucí mini housky

Upekla a nechala vystydnout.

Mini hamburgerové housky

Maso na hamburgery jsme připravili stejně jako na jejich velkou variantu. Jen jsme ho nesmažili, ale upekli v troubě.

Maso na hamburgery

Vytvarovali jsem malé placičky velikostně k houskám a lehce je potřeli olejem, ogrilovali v troubě.

Grilované placky na hamburgery

Slaninu jsme taky připravili v troubě:

Slanina

Zatíženou druhým plechem, aby byla co nejvíc rovná a pěkně se vypekla.

SlaninaA pak už jsme sestavovali. Připravila jsem si tři základní varianty…

Mini hamburger s bazalkovým pestem, mozarellou a sušeným rajčetem.

Mini hamburger s bazalkovým pestem, mozarellou a sušeným rajčetem.

Mini hamburger s pestem z medvědího česneku, pečenou řepou a feta sýrem.

Mini hamburger s pestem z medvědího česneku, pečenou řepou a feta sýrem.

Classic mini cheeseburger se slaninou

Classic mini cheeseburger se slaninou.

Mini burgery a Aperol Spritz

A namíchali jsme drink – stejně jako tady, jen ani ten pomeranč jsem dovnitř nestihla dát…

Mini burgery a Aperol Spritz

 A Aperol Spritz nám velmi brzy došel.

Mini burgery

Čest mu pak udržela jen klasika v podobě bílého Cinzana.
Mini burgery a Cinzano

Jaký burger by vyhovoval vám? Bazalkové pesto a sušená rajčata?

Mini hamburger s bazalkovým pestem, mozarellou a sušeným rajčetem.

Nebo snad červená řepa a medvědí česnek?

Mini hamburger s pestem z medvědího česneku, pečenou řepou a feta sýrem.

Nebo jste jen na klasiku se sýrem?

Classic mini cheeseburger se slaninou

Vtip je v tom, že tady to bylo jedno. Mohli jsme ochutnat od každého a každý si tak přišel na své. Dokonce jsme si mohli sestavit přímo u stolu ze surovin vlastní.

A pak už ho pořádně zmáčknout a sníst…. ;)

Mini burgery

Netrvalo dlouho a došly i mini hamburgery. A nám pak nezbylo nic jiného, než se pustit do hlavního chodu :)

Cheeseburger s cibulovou marmeládou, slaninou a hranolkamiKrásné chvíle s přáteli nejen u jídla a krásný večer  vám přeje

Meg :)

You may also like

7 comments

Madla 04. 05. 2015 - 18.40

Tak to je úžasný! Až se mi podaří vychytat bezlepkový recept na bulky, jdu do toho! A asi nevím, do kterého bych se pustila dřív, všechny tři vypadaly úžasně (ale ten se sušenými rajčaty, hmmmm…). A vypadají navíc superroztomile, asi je vyzkouším v lepkové variantě na oslavu synových narozenin). Díky za nápad, Markét!

Reply
Meg 18. 05. 2015 - 18.42

Jůů :) pokud by se ti povedly, tak za ty bezlepkové budu taky ráda :)

Reply
Kateřina 05. 05. 2015 - 13.32

Téda to je super nápad! A ty superkombinace! už si jen vymyslet příležitost porč je vyzkoušet :-), že by ke svátku matek :-):-):-) díky za inspiraci

Reply
Meg 18. 05. 2015 - 18.43

No, klidně bych si je dala znova :)

Reply
James 16. 02. 2018 - 16.43

Tedaa super :) jen si to nedokaži představit studené :)

Reply
Meg 20. 02. 2018 - 13.57

No, ony popravdě byly ještě trochu vlažné, nějak mizely před očima a do chladu jsme je ani nedávali :)

Reply
James 21. 02. 2018 - 21.25

Aha :) já právě přemýšlím jak to udělat. Chtěl jsem je udělat na svoji oslavu narozenin ale nevím jak to uďelat aby nevychladly nebo zda by vadilo kdyby byly studene.

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc