Kdo jsem?

Já.Jmenuju se Markéta, je mi 27 a jsem programátor(ka). Asi jste si už všimli, že mám moc ráda dobré jídlo. A víno. A dobrou společnost – zkrátka to všechno, co k tomu patří. Moc ráda vařím, už od malička, a velkou zásluhu na tom má nejen maminka, ale hlavně děda, který mi byl kuchařským vzorem. Říkají nám, že máme se ségrou geny po něm a po jeho mamince, kterou jsem bohužel nezažila. Prý to byla úžasná kuchařka – a tak můžu jenom doufat, že se jí časem přiblížím…

Ráda jím a ještě raději vařím a peču. Cokoliv, co mi chutná, maso, zeleninu, sladké – když mám na to chuť, nic mě nezastaví (promiň, mami, vím, že už ti macarons lezou krkem… A slibuju, že ta Pavlova bude brzo, fakt!). Zároveň si také ráda vychutnám dobré jídlo v příjemném prostředí – a pokud mi to nezoškliví obsluha, tak jsem nadmíru spokojená (a nebojím se o tom napsat).

Kromě vaření samozřejmě ráda fotím (i když je jídlo hlavním objektem), poslouchám hudbu, koukám na filmy, čtu, tancuju, cvičím, nově hledám kešky a už strašně dlouho se snažím překonat lvl věčný začátečník ve hře na kytaru. Nu což, některé věci prostě asi souzené nemám :)

Doufám, že se vám tu u mého virtuálního stolu líbí a ráda si poslechnu zpětnou vazbu. Díky za všechny komentáře a i za to nevyslovené/nepsané, jsem ráda, že jste se tu octli a snad vás aspoň něco zaujalo. Kontakovat mě můžete přes komentáře nebo na e-mailu: meg@ritta.cz. A až někde uvidíte trefenou skoro blondýnu s foťákem u druhých očí, s nehty každým nalakovaným na jinou barvu, nadšeně jásajícím nad svým momentálním chutným objevem… ;)

Hezký den všem! :)

36 comments

  1. Vždycky mě zajímají detaily skryté za mými oblíbenými bloggery. Díky za sdílení :)
    Stejně nevím, proč jsem si myslela, že máš tmavé krátké vlasy… :-D

    1. Juj, díky :D Hmm no hele…. možná když mi bylo tak 14, 15, tak to docela tmavé a krátké byly :D

  2. Ta nejhezčí fotka, kterou jsem na FB viděla :-) Moc ráda Tě poznávám alespoň virtuálně a doufám, že už se co nejdříve uvidíme osobně :-)
    P.

  3. Dobrý den, jste opravdu moc krásná, přesně tak jak jsem si Vás představovala :) vaše příspěvky jsou úžasné a jsou pro mne velikou inspirací :) Je vidět že vaříte s láskou :)

  4. Milá Markéto, máte moc hezký blog. Hlavně ty Vaše dorty a moučníky mi nedávají spát. A ruka programátorky jde vidět :) Jen tak dál!

  5. Dobry den, zkousela jsem podle Vaseho receptu Nepeceny tvarohovy dort, ale nevypada tak jak ten Vas. Ta tmava hmota je takova jako zdrcnuta… cim to mohlo byt? Dala jsem cukr krystal a treba jsem tak dlouho nemixovala? Co myslite?Helena

    1. Dobrý den, popravdě těžko říct, většinou sice dávám moučkový cukr, ale i s krystalovým se mi to nestalo. Horké mléko a mixování vždycky cukr bezpečně rozpustilo. To netuším, jak jste ho dlouho mixovala? Zdrcnutá s tím, že tam křupe cukr, nebo se něco nepovedlo se želatinou?

  6. procházím ty recepty a musím uznat že jak ty fotky tak to jídlo je fantastický, byl jsem také programátor bohužel jsem po cmp, ale nad dobré jídlo tím nepohrdnu nikdy, osobně dávám přednost masu ale může být se zeleninou ,může to být čína

  7. Úžasný blog a ještě úžasnější recepty. Hrozně ráda zkouším Vaše recepty a musím říct, že díky Vám sklízím doma velké úspěchy. Jen tak dál Markéto a držím palce, ať se vždy vše daří !!! Máte můj obdiv:))

  8. Dobrý den,
    jsme provozovatelé internetového obchodu http://www.bonfood.cz
    Hledáme weby pro afiliační program,s podobnou cílovou skupinou pro dlouhodobější spolupráci.
    Máme vlastní potravinářskou výrobu,jsme jeden ze dvou největších zpracovatelů mořských ryb u nás.
    Nabízíme zajímavé provize,zákaznickou podporu formou slevových kuponů.
    Co přesně nabízíme:
    Vy umístíte náš banner na svůj web,my nabídneme Vašim zákazníkům přenosné,ale časově omezené slevové kupony.
    Ve chvíli,kdy kupon kdokoliv použije,z kteréhokoliv počítače,identifikuje se tím jako zákazník,který přichází od Vás a my Vám vyplatíme provizi 100 korun za objednávku.
    Vzhledem k tomu,že kupony jsou přenosné,získáváte i provize od známých Vašich zákazníků,kterým eventuálně kupon,předají.
    Kupony jsou časově omezené,takže kampaní může být nekonečná řada,je možno na každou kampaň domlouvat individuální slevy a provize.
    Váš web jsme si vybrali,protože máte podobnou cílovou skupinu zákazníků.
    Těšilo by nás s Vámi spolupracovat.
    S pozdravem
    Pavel Domkář
    Tel.732 927 653

  9. Marketko jste moc šikovna, blog, foto, recepty, přejí hodně štěstí a spokojenosti, tesim se na vaření podle Vas. Raduz

  10. Zdravím Meg, Váš web je pro mne stálou inspirací…chci už dlouho vyzkoušet plundrové těsto, proto se obracím s dotazem, zda jej nebudete zkoušet (nebo jste už zkoušela Vy). Na internetu je receptů tolik, že popravdě nevím, kterého se držet.

    Díky

  11. Krásné nové stránky!! Jestli to jde, budu sem chodit ještě raději, než dosud :-)) Ať se daří!

  12. Krásný dobrý den Meg,
    úúúúplnou náhodou jsem brnkla o Vaše stránky a musím uznat, že na mladou dívku jste neuvěřitelná. Fandím Vám a jdu se prokousat recepty… mmch, už teď se moje chutě vzpírají a chtějí mě zaměstnat v kouzlení něčeho dobrého. Ovšem ne vždy se mi dílo povede, hihi.

    Pardubice zdraví Pardubice :),
    Šárka

    1. Dobrý den Šárko, vy mi tedy lichotíte :-) Děkuji vám mnohokrát, za slova chvály, i za to, že podle Vás ještě stále spadám do kategorie mladé dívky :-)
      Také zdravím z Pardubic do Pardubic,
      Markéta

  13. Dobrý den Meg, jste opravdu skvělá a moc vám fandím. Také gratulu k postubu na foodblogů. Jen škoda, že dorty neposíláte na zakázku. Hned bych si jeden koupila. Přeju ať se vše daří.
    Káťa

  14. Ahoj Meg :-), teď mám konečne i váš podpis :-). Jsem opravdu šťastná! :-) A jen tak dál! Káťa

  15. Milá Meg, možná jsem blázen, ale před časem jsem na vašem blogu našla recept na špekáčky z trouby, byla tam plechovka rajčat a snad pivo? Těšila jsem se, jak si je konečně doma upeču, ale včera jsem prohledala blog skrz na skrz a recept nikde. Měla jsem snad vidiny? A taky jsem se přihlásila k odebírání příspěvků, ale špatně, nic mi nechodí. :-(
    Jinak máte skvělý blog s perfektním popisem.

    1. Jé to mě mrzí, ale myslím, že špekáčky z trouby jsem tu opravdu nikdy nezveřejňovala :) Na to odebírání příspěvků se podívám, nemohly skončit ve spamu? Každopádně jinak díky :)

  16. Milá Meg,

    úplně náhodou jsem narazila na Vaše stránky a už nad nimi slintám víc jak 3 hodiny :-)
    Jsou to úžasné recepty a skvostné postupy. Miluji dobré jídlo všeho druhu a i ráda vařím, takže u mě v PC jste už v “oblíbených”.
    Přeji Vám mnoho úspěchů a nám – obdivujícím, hodně nových receptů na Vaše mňamky.

    Krásné dny
    Lenka

    1. Milá Lenko,
      děkuju Vám mockrát za Váš milý komentář :) Snad se Vám tu bude stále tak líbit a bude se dařit nejen v kuchyni :)

      M.

  17. Meg,
    málokdy mám tu potřebu zareagovat na něco, nebo někoho na internetu. Ve vašem případě jsem to poprvé (10/2015) učinila opravdu spontánně, natolik okouzlena Vaší šikovností, vtipem, nápadem…
    Na blog jsem po čase zapomněla, zapadl někam hluboko.
    Za druhou (dnešní) reakcí je opět velký obdiv k Vám, dnes už na osobnější rovině. Tak nějak náhodou, jsem měla tu možnost poznat vás. Jen škoda přeškoda, že to “CVAK” že vy jste vy :), mně došlo až teď. Chrudim, mladá maminka, operace a milé poděkování v podobě vlastnoručně vyrobených balzámků. To neumí jen tak někdo, přeci!!! Kdo to je??? Přemýšlala jsem a hledala na netu…
    Teď už vím, kdo je ta Megvkuchyni :).
    Pardubice zdraví Pardubice,
    Šárka

    1. Milá Šárko,
      děkuji Vám mnohokrát za krásná slova! I když, ten dík je hlavně za veškerou péči, která se mi u vás v nemocnici dostala. Myslím, že to, jak jste se o své pacienty starali, bylo až napdrůměré, veškerý personál byl milý a ochotný, všichni poradili a pomohli když bylo jen trochu potřeba. Právě i díky vám se mi odloučení od miminka snášelo lépe a to jsem se snažila balzámky vyjádřit. Snad aspoň někomu udělaly radost :)
      Zdravím už také z Pardubic do Pardubic a hlásím, že je mi díky pobytu u vás daleko, daleko lépe :)
      Markéta / Meg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *