Tvarohová štola

Tvarohová štola

[singlepic id=179 w=320 h=240 float=right]

Už se vážně blíží Vánoce a mě chytla nálada upéct štolu. Listovala jsem v časopisech, co jsem si koupila, ale nakonec mi poslal rodinný recept můj spolužák. Takže díky ti, Mišáku ;) !

Suroviny:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 g tučného měkkého tvarohu
  • 200 g Hery
  • 180 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 100 g nasekaných ořechů
  • 100 g rozinek
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 60 g loupaných nasekaných mandlí
  • 3 lžíce rumu
  • 2 prášky do pečiva
  • 1 lžička citronové kůry

Postup:

Cukr a Heru vyšlehejte do pěny, přidejte vejce, citronovou kůru, rum a tvaroh. Ke směsi pak přidejte smíchanou mouku s práškem do pečiva a všechny oříšky a sušené ovoce.

[singlepic id=174 w=500 h= float=]

Vypracujte těsto, které se rozdělí na dvě části. Každá se vyválí a dvojím přehnutím vytvarujte štolu – byla jsem upozorněna, že péct by se měla přeloženou částí dolů, vyzkoušela jsem obě varianty a nic se, zdá se, nepokazilo :).

[singlepic id=175 w=500 h= float=]

Štoly pečte na pečícím papíru při 180°C asi 30-40 min. Jestli jsou upečené ozkoušejte špejlí.

[singlepic id=180 w=500 h= float=]

Potřete je směsí rozpuštěného másla a rumu a pocukrujte.

[singlepic id=176 w=300 h= float=]

[singlepic id=177 w=500 h= float=]


Related Posts

Čokoládové macarons

Čokoládové macarons

Od té doby, kdy jsem poprvé uviděla všemi možnými barvami hrající macarons, jsem je toužila vyzkoušet. Nikdy jsem ještě neochutnala kupované, zato jsem četla, jak je všichni opěvují. Ovšem myšlenku je doma upéct doprovázelo jedno ohromné ALE – totiž jejich pověst.

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

[singlepic id=138 w=320 h=240 float=right] Dneska jsem vyzkoušela upéct biskupský chlebíček podle Kuchařské pohotovosti. Recept je celkem nenáročný, jediný zádrhel je možné najít v určení 0,2 kg vajec, ale to jsem odhadla a zde je popis:



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít