Medovník

by Meg

Když je pošmourné nedělní odpoledne a rodinka se rozhodne, že by to chtělo něco ku kávě, inu, nezbývá než zjistit, že v domácích zásobách se nic nenachází. A pak tedy vydat se do nejbližší cukrárny a přinést si poslední zákusky, které tam mají. Medovník.

Doma ho rozbalit už k udělané kávě a zjistit, že jedna z vrstev krému barevně kontrastuje s nazlátlým medovníkem. Modře. A tak jít tedy naplesnivělé kousky (všechny) do cukrárny vrátit a zjistit, že nic jiného nebude.

Ve mně zbyl tak akorát pocit nenaplněné chuti na ten medovník, takže jsem se jala opět googlit. Výsledkem byl úžasný videorecept. Recept zde ve stručnosti popíšu, spolu s vlastními postřehy, ale video doporučuji, myslím, že je dobré vidět krok za krokem co a jak. A moc autorce děkuji, protože medovník jsem dělala už třikrát a rozhodně u toho počtu nezůstane…

Suroviny:

těsto:

  • 18 dkg másla
  • 18 dkg moučkového cukru
  • 6 lžic medu
  • 4 lžíce smetany
  • 1 vejce
  • 1 lžička kakaa
  • 45 dkg hladké mouky
  • 1,5 lžičky jedlé sody

krém:

  • 250 g másla
  • 1 plechovka Salka

sirup:

  • 2 lžíce cukru krystal
  • 50 ml rumu
  • 150 ml vody

Postup:

Máslo, cukr, med, smetanu, vejce a kakao si dáme do mísy a šleháme nad parou asi 5 min. Směs smícháme s moukou a sodou a necháme těsto odpočinout asi 5 minut v zakryté míse.

Na každou z placek si připravíme pečící papír. Těsto rozdělíme na pět dílů, vyválíme z nich placku a vykrojíme – já “objela” nožem menší dortovou formu. Pokud bude řidší těsto, například kvůli medu, nic se nestane, když se přidá trochu mouky, a s její pomocí lze také těsto pěkně vyválet. Ze zbytků uděláme placku, která bude sloužit jako drobenka na vrch dortu.

Placky pečeme dle receptu na 180° asi 4 minuty, ale já možná díky řidšímu medu a hlavně díky troubě, která si peče jak chce, pekla asi na 200° asi 10 min – zkrátka až placky krásně zezlátly. Necháme je vychladnout.

Na krém uvaříme Salko – vařím ho dvě až dvě a půl hodiny ve vodě, dejte pozor, aby se nevyvařila. Necháme ho úplně vychladnout a teprve potom otvíráme. Ušleháme máslo a přidáme do něj Salko, vznikne výborný karamelový krém. (Narozdíl od původního receptu dávám máslo celé, jako vždy, když tenhle krém dělám.) Navíc jsem oproti původnímu receptu nedávala do krému ořechy.

Rozmícháme spolu cukr krystal, vodu a rum. Myslím, že kdo nemusí moc sladké, cukr může klidně vynechat a moc zásadní rozdíl v chuti to také dělat nebude. Tímto sirupem budeme potírat placky, aby lehce navlhly a medovník získal ideální konzistenci.

A teď už k samotnému dortu: Vezmeme první placku, dáme na tác a z vrchu potřeme sirupem. Potřeme částí krému a vezmeme další placku, kterou potřeme sirupem zespodu, dáme na první a potřeme zase z vrchu. Takto pokračujeme až do páté placky. Také potřeme sirupem z obou stran, pak potřeme krémem vršek i bok dortu.

Rozdrobíme si “zbytkovou” placku, nebo ji rozsekáme v nástavci na tyčový mixér (přihodila jsem k ní pár vlašských ořechů, jen na ozdobu). Drtí pak posypeme celý dort.

Medovník necháme odpočinout alespoň do druhého dne, aby se krásně rozležel. K chuti není co dodat, dělala jsem ho během deseti dnů třikrát :)

You may also like

126 comments

Lill 14. 09. 2011 - 7.08

Tak s nenaplněnou chutí na medovník se umím docela dobře ztotožnit : ) Učím se teď na nějaké zkoušky takže skoro nikam nechodím a mám-li na něco chuť, musím si to upéct, takže jsem velmi vděčná za tip! Neměla jsem odvahu, ale když vidím ty krásné (a instruktážní) fotečky… : ) Máte ho krásný!
Akorát nevím co řekne přítel, on je k domácímu pečení medovníku dost skeptický a tvrdí mi, že se mi nikdy nepovede tak dobrý, jako z cukrárny…

Reply
Meg 24. 09. 2011 - 10.58

Chce to prostě vyzkoušet a ono ho to přesvědčí :) Díky za milý komentář, jen je klidně možné tykat ;)

Reply
Jaja 17. 11. 2014 - 22.42

Milá Lill, pokud je tvoje drahocenná polovička skeptická vudči domácímu pečení, tak at si peče sám. Každé dílo je originální, a myslím, že když ho nevyzkoušíš udelat, tak nemuže tvrdit, že nebude takový jak z cukrárny. (má být rád, že umíš aspon něco upéct.) :)

Reply
Veru 15. 02. 2012 - 12.25

dnes sem ho udelala a musim rict, ze docela dobry, teda jeste sem ho neochutnala, ale doufam, ze se to bude dat jist..
jinak testo mi slo strasne spatne rozvalet, priserne se lepilo.. nechala sem ho ulezet 1 hodinu a  i pote se lepilo, ale uz to nebylo tak strasny.. nakonec sem vzdycky ten kus musela obalit v mouce, aby se s tim dalo pracovat :D
a jeste by me zajimalo, jak to, že je na obrazku tak tmavy.. pridala sme kakao a i tak je medovnik svetly…

ale dekuji za recept!! fakt super

Reply
Meg 15. 02. 2012 - 18.25

Páni, díky, doufám, že chuť nezklame :) Jo, to těsto je prostě lepivé, ale s podsypáváním se mi to vždycky dařilo rozválet. Co se týče barvy, tak asi víc propéct? Občas to nechám v troubě trošku dýl, ale zas ne tolik, aby se spálil :D Prostě je trochu tužší ten plát, ale pak se to díky potření sirupem spraví a krásně zvláční :)

Reply
Veru 17. 02. 2012 - 16.47

děkuji za radu :) jinak uz sem ho ochutnala a je super, vsichni mi ho chvali :D

Reply
Meg 22. 02. 2012 - 15.32

Neni vubec zac, jsem moc rada, ze se zdaril :)

Reply
*Petra 15. 03. 2012 - 14.50

Medovník budu dělat sestře k narozeninám…tak doufám, že se povede…vypadá mooc dobře :)* ….jenom jsem se chtěla zeptat, jak ho máte asi vysoký ..
*…. Děkuji Petra*

Reply
*Petra* 15. 03. 2012 - 15.05

Dívala jsem se i na další recepty, co tu máte… Jste moc šikovná… Vy jste nějaká cukrářka nebo kuchařka?? ..♥ mňám, už se těším na ten medovník.. :D :D

Reply
Meg 15. 03. 2012 - 21.16

Tak to budu drzet palce :) Ted nevim, k cemu prirovnat tu vysku – ale asi bych rekla, ze je normalne vysoky, jako byva ten kupvany :) A moc dekuju, cukrarka ani kucharka nejsem, ale maminka mi uz rekla, ze jsem si spatne vybrala skolu :))

Reply
Terezka 12. 07. 2012 - 8.48

Přeji pěkný den,
vždy jsem měla pocit, že medovník je pro mne takový level, že jsem si na něj nikdy netroufla. S pomocí Vašeho receptu a návodu už dnes peču třetí kousek a oba předešlé byly vynikající. Je fakt, že je to vždy pro mne jako svátek, nedovolím si to jen tak odbýt, vyčleňuji si na něj speciální čas. Kažsopádně jsem chtěla moc poděkovat, díky Vám jsem překonala další hospodyňkovskou metu!
Tady je pár obrázků z prvního pokusu, ten byl z poloviční dávky, dáreček pro partnera:)
http://fairyfromdarkness.rajce.idnes.cz/vytvory

Reply
Meg 14. 07. 2012 - 21.59

Děkuju mockrát! Jsem vážně ráda, že se to tak povedlo :) Moc pěkné obrázky :)

Reply
kyschu 06. 08. 2012 - 22.13

Děkuju moc za recept. Teď jsem ho dala do lednice. Vždy jsem si myslela, že je v něm aspoň osm vajec. Nevím, odkud jsem tuhle představu vzala. A protože vajíčka nejím, tak jsem ho nikdy ani nezkoušela. A teď ho mám v lednici, jen bez vejce. Tak uvidíme ráno,jak to dopadne. Ještě jednou díky moc!

Reply
kyschu 07. 08. 2012 - 17.35

Tak je to vážně dobrý… půlka je pryč :)

Reply
Meg 13. 08. 2012 - 9.35

Bezva, jsem moc rada!

Reply
Denča :) 09. 08. 2012 - 17.30

Tento recept na medovník je super! Jednoduchý a stručný návod s ilustrací mě velmi zaujal :) pekla jsem ho dnes poprvé v životě, je mi 20 a nemyslím si že je to něco složitého :) je velmi chutný. Děkuji za typ na výbornou pochoutku ke kávičce :)

Reply
Meg 13. 08. 2012 - 9.36

Diky za reakci, jsem moc rada, ze se podarilo!

Reply
Xenie 23. 09. 2012 - 12.10

Ke svym vytvorum jsem vzdy velmi kriticka. Ale toto… nejlepsi medovnik, co jsem kdy jedla! Neni pracny a pritom je taaak dobry! Delala jsem ho podle tohoto receptu uz aspon 5x-6x a vzdy se vsichni olizovali az za usima :)
P.S. A jeste ke vsemu vypada velmi efektne, aniz byste stravili pulku dne zdobenim. Uz dvakrat jsem ho delala i jako darek.

Reply
Meg 25. 09. 2012 - 9.32

Dekuju moc :)) Tohle si ctu velmi rada!

Reply
Katka 06. 11. 2012 - 22.59

Bomba! Dělala jsem s celozrnnou moukou, kakaovou verzí Salka a polila 85% čokoládou a vlašákama… mmmmm..
Není to přeslazené, s těstem se pracovalo jedna báseň. Určitě zopakuju!!

Reply
Meg 19. 11. 2012 - 17.11

Super! :)

Reply
Tina 15. 02. 2013 - 13.32

Dekuju za uzasny recept, pecu ho jiz po 2. A povedl se. Jsem mlada hospodinka a myslela jsem si, ze je to tezke, ale omyl je to jednoduche a vyborne ! Dekuji

Reply
Meg 18. 02. 2013 - 17.47

Ja dekuji :)

Reply
Vladka 12. 04. 2013 - 10.47

Meg moc bych ti chtěla poděkovat za úžasný recept …nebudeš tomu věřit,ale všem moc zachutnal,že jsem ho začla péct na zakázku…peču každý týden :)..je opravdu moc dobrý

Reply
Meg 15. 04. 2013 - 21.07

Tak to jsem fakt ráda!

Reply
Veronika 09. 05. 2013 - 9.58

Ahoj Meg. Díky za přehledný recept. Právě jsem dojedla kupovaný medovník a rozhodla jsem se, že upeču vlastní. Jen jak jsem se v tom kupovaném kousku rýpala, zjistila jsem, že on má dva druhy náplně. Jedno je dle mého mínění salko, ale to druhé mi připomíná asi krémovou šlehačku, nebo nevím. Na obalu se píše, že složení obsahuje zakysanou smetanu. Tak kdo ví.. Jinak se chci zeptat, myslíš, že lze místo vaření salka použít už salko karamelové? Zkoušela jsi ho? Díky za tvůj čas a budu se těšit na odpověď. Veronika

Reply
Meg 11. 05. 2013 - 22.44

Ahoj, určitě je to možné se zakysanou smetanou – moje kamarádka například promazává medovník směsí zakysané smetany a šlehačky. Na celý dort má myslím 3 zakysané smetany a dvě smetany ke šlehání ušlehané dotuha se ztužovačem, doslazené dle chuti.
Jinak jsem pro karamelové Salko, má krásnou konzistenci na krém, podle mě je to větší jistota, než doma vařené :) Poslední medovník jsem dělala právě z něj.

Reply
Pavla 13. 05. 2013 - 12.05

Ahojky Meg,včera jsem dělala medovník a je opravdu výborný,také jsem použila již kupované karamelové salko,a místo rumu jsem použila rumové aroma kvůli dětem ale i tak je úžasný. Tenhle týden ho budu dělat znovu. Děkuji za přehledný recept,kamarádky ho chtěli taky tak jsem jim poslala odkaz na tvé stránky jsou úžasné a přehledné. Pavla

Reply
Meg 14. 05. 2013 - 12.08

Ahoj, jsem moc ráda! :) Ať se nadále daří :)

Reply
Veronika 15. 05. 2013 - 15.37

Mo Ti děkuji za vysvětlení a radu:) Písnu jak jsem s ním dopadla :) Pečení Zdar! Veronika

Reply
Meg 21. 05. 2013 - 18.37

Jsem nedočkavá, jak to s ním dopadne :)

Reply
terez 07. 06. 2013 - 12.14

je nutne nechat medovnik ulezet do druheho dne, nebo je ok i par hodin po upeceni? diky :)

Reply
Meg 07. 06. 2013 - 14.22

Nejlepší je druhý den, kdy se vlhkost z krému zvládne natáhnout do těch placek. Pokudy byste ho chtěli konzumovat co nejdříve, tak nenechávat péct placky úplně do tmava a hodně je potřít sirupem a nechat ho vsáknout :) Druhý den je ale prostě měkčí :)

Reply
Gabča 11. 06. 2013 - 19.21

A jaká se tam prosím dává ta smetana?

Reply
Meg 17. 06. 2013 - 8.50

Smetana ke šlehání, ale jde použít i na vaření a úplně v nouzi bude fungovat i mléko ;)

Reply
Mika 09. 07. 2013 - 18.34

Wow!! Moc dekuji za tento skvely recept! Okamzite jsem na ten medovnik dostala chut! Hned zitra ho vyzkousim ;)) Mate to dobre vysvetlene :)) Takze kdyz tam dam to karamelove salko tak ho nemusim doma varit? Mate uzasne stranky. Zkousela jsem i vetrniky a povedly se. Vsichni me chvalili (je mi 15 :D) a moooc jim chutnalo. Asi pujdu na nejakou cukrarskou skolu moc me to bavi :)) chci byt tak sikovna jako vy. Jeste jednou dekuji. mnam!

Reply
Meg 12. 07. 2013 - 7.54

Přesně tak, karamelové není třeba vařit :) Vařením se stává z obyčejného to zkaramelizované. Jsem ráda, že se to povedlo, držím palce i na medovník! A jinak bych nabídla tykání, pokud by to nevadilo ;)

Reply
Tuti47 15. 07. 2013 - 11.19

Jak se sleha nad parou?

Reply
Meg 22. 07. 2013 - 20.57

Misku se surovinami položit na hrnec s vroucí vodou, tak, aby se nedotýkal hladiny vody :)

Reply
Kateřina 02. 11. 2018 - 11.44

Ahoj:) chystám se na medovník příští tyden a chci se zeptat jestli musím slehat el. mixerem nebo mi postačí metlička… děkuji a dam vědět jak se povedl ?

Reply
Adél 02. 09. 2013 - 13.04

Ahoj, prosím tě, peču medovníček podle tebe :)
nevím v čem dělám chybu ale postupně mi chladnou placky, ale bohužel se mi nelesknou jako tobě :( v čem jsem udělala chybu??

Reply
Meg 04. 09. 2013 - 8.37

Ahoj, placky se mi lesknou hlavně po potření směsí rumu a vody :)

Reply
Tina 02. 10. 2013 - 16.32

Skvely recept! Muzu jedine vsem doporucit a vam za nej moc dekuju :-) . Mate skvele fotky a postupy. Medovniku jsem se vzdy bala ale s timto receptem jsem se na nej vrhla. Jinak jsem delala uz z hotoveho karameloveho salka, pro me je chutnejsi. A mate opravdu nadherne fotky! ;)

Reply
Meg 03. 10. 2013 - 10.58

Já děkuju! :) Hotové karamelové Salko je fajn :)

Reply
Martina 10. 10. 2013 - 13.53

Ahoj Meg, vyzkoušela jsem recept a musím jen potvrdit předchozí chválu. Medovník je vynikající a s těstem se dalo celkem pěkně pracovat. Předchvílí jsme ho ochutnali a myslím že pošlu manžela pro další Salko :) Díky moc za recept.

Reply
Meg 14. 10. 2013 - 12.46

Ahoj, tohle mě těší moc! Díky! :)

Reply
Eva 01. 12. 2013 - 10.25

Ahoj, tak už je to tady, můj první medovník je v lednici! Dělal se perfektně, doufám, že bude i tak skvěle chutnat. Jinak úplně nejhorší bylo obsypat tou drtí boky dortu. Je na to nějaká finta?

Reply
Meg 09. 12. 2013 - 9.04

Jsem ráda, že snad i chutnal :) Jestli na to finta je, tak já ji asi neznám, prostě to vždycky nějak posypu :D

Reply
Jana 22. 12. 2014 - 20.58

Ze zkusenosti se mi bajecne osvedcilo lepit platy na papiru na peceni a pri obsypavani boku ho zvednout po stranach nahoru,ono to napada do ty kapsicky a pritom to drzi na strane,pak to jen na konci posouvam nozem nahoru a zbytek zatlacim pod medovnik,takze je ten papir nakonec uplne cisty ;)

Reply
Meg 26. 01. 2015 - 8.22

Super, díky za tip!

Reply
Eva 20. 12. 2013 - 17.00

Ahoj Meg, já ani minule nepoděkovala za recept a všechny rady, takže napravuji nyní. DÍKY :-). Chutnal báječně!!!!!!!!! Budu dělat zase, už se ho nebojím!! Přeji krásné vánoce, Eva

Reply
Meg 27. 12. 2013 - 8.44

Ahoj, já děkuji moc za reakci, to je super! :)

Reply
Lenka D. 30. 12. 2013 - 21.25

Nejprve chci poděkovat za úžasný fotečkový postup na medovník, protože jsem z toho fakt měla docela obavy, a pak za úžasný chuťový zážitek. Přidala jsem si ještě ořechy,protože jsem ořechová :-) a naprosto dokonalé. Takže od teď ho už budu péct a nekupovat :-) medovník zmizel během jednoho dne, takže brzo zase upeču.

Reply
Meg 02. 01. 2014 - 12.18

Super, jsem moc ráda :)

Reply
Věrka 01. 03. 2014 - 10.01

Fakt se to povede na poprvé :-) díky za skvělý recept :-) A jaké tam dáváte salko? Malé nebo velké? Abych ho nemusela karamelizovat, dala jsem tam rovnou skaramelizované, které se dá koupit, ale když jsem tam dala velkou plechovku, bylo to dost tekuté a krému mi tím pádem dost zbylo.
Děkuju za rady

Reply
Meg 04. 03. 2014 - 10.07

Dávám klasickou plechovku cca 400g, ale je divné, že to bylo tekuté. Zkaramelizované Salko, které se kupuje, je většinou krásně tuhé a krém má fakt pěknou konzistenci. Nebylo už moc změklé máslo? Mělo by být samo o sobě hezky vyšlehané do tuhé pěny…

Reply
Lenka 18. 04. 2014 - 16.51

Ahoj Meg,

dky za skvělý recept :) Dělám medovník poprvé a jsem z toho maličko zklamaná. Nevím, co jsem udělala špatně, ale ve chvíli, kdy jsem smíchala směs šlehanou nad parou s moukou, udělal se mi z toho takový kyt, že to nešlo ani zamíchat. Aspoň pětkrát jsem na začátku kontrolovala ingredience a postup, udělala jsem vše podle Tebe, ale stejně se mi to těsto nepodařilo. Jdu vyválet ty placky, ale obávám se, že z toho už nic nebude :D Tak si připadám jak looser, když se to všem povedlo tak krásně napoprvé :) Druhý pokus snad vyjde lépe!
L

Reply
Meg 06. 05. 2014 - 12.38

Ahoj, nakonec se to nedalo? co jsi měla za mouku? To mě dost mrzí :( Držím palce!

Reply
Kristýna 27. 04. 2014 - 18.25

Meg, smím se prosím zeptat?.. Chtěla bych tento moučník upéct doma, ale bohužel nemám možnost použít rum.. Stalo by se něco, kdybych pužila jen vodu a cukr krystal ?.. Předem děkuji za odpověď :)

Reply
Meg 06. 05. 2014 - 12.46

Ja myslím, že by to šlo i tak :) Sice je rum super, ale pokud to nepůjde… :)

Reply
lenka 08. 05. 2014 - 15.47

v receptu se pise 5 platu, na obrazku vidim 6… tak jak?:)

Reply
Meg 20. 05. 2014 - 8.22

Bystré oko! :) V případě, že si moc rozválíte těsto, se dá těch plátů udělat víc… :) Snažím se o pět, ale občas se “zadaří” a pak to dopadne se 6.

Reply
Lenka 24. 07. 2014 - 20.04

Opět se sem vracím a děkuji za skvělý recept, opakovaně peču a vždy přímo bleskurychle zmizí :-) a každý se mi ptá na recept :-) takže díky, medovník je naprosto božský :-D

Reply
Meg 05. 08. 2014 - 5.25

Díky díky, jsem ráda, že funguje :)

Reply
Katka 16. 09. 2014 - 10.40

Chtěla bych se zeptat, myslíte, že je možné použít med pastovaný? To je takový ten světlý. Mám ho doma hodně a chtěla bych medovník udělat tatínkovi k narozeninám. Tak ho nechci moc zmršit.

Reply
Meg 16. 09. 2014 - 14.49

Já myslím, že by se určitě mohl použít :)

Reply
Jana 22. 12. 2014 - 19.42

Jestli tenhle recept nekdy zmizi z webu,muj zivot skoncil :D je jak kupovany!!!! Delam ho na Vanoce,k narozeninam (kamaradka ho nerozeznala od originalu!!!), je naprosto uzasny! Delam ho i s tema vlasakama,kazde sruhe patro jeste prosypu mletyma orechama a je to desna mnamka :) a jak to clovek udela dvakrat trikrat,uz to ani neni takova drbacka a jde to skoro samo…no palec hore a dekuju!!!!

Reply
Meg 26. 01. 2015 - 8.22

No snad nezmizí :)) Díky moc, taky na něj prostě nedám dopustit :)

Reply
monika a maty 06. 05. 2015 - 20.45

medovnik byl vyborny a okamzite zmizel. Dekujem za skvely recept, nikdy pred tim jsme medovnik doma nedelaly a nejlepsi je si ho udelat asi tri dny predem a dat si ho do lednocky a pak je krasne prolezely. :-)

Reply
Meg 18. 05. 2015 - 18.43

Já děkuji moc :)

Reply
Jeanet 19. 06. 2015 - 9.12

Dělám ho už po několikáté a musím říct, že se po něm doma vždy slehne zem.. :)
Recept je úžasný a medovník je ještě lepší než kupovaný!! Takže obrovské DÍKY! :)

Reply
Meg 01. 07. 2015 - 6.32

Já taky děkuju za radostnou zprávu :)

Reply
Bara 30. 09. 2015 - 12.58

Dobry den,chystam sedelat medovnik na svou oslavu,myslite,ze kdyz zdvojnasobil suroviny a udelam to na velikost plechu,nestane se nic? Dekuji :-)

Reply
Meg 01. 10. 2015 - 9.31

Dobrý den, myslím, že by to mělo jít v pohodě :)

Reply
Ondřejka 09. 01. 2016 - 21.51

Dobrý den Meg,
Medovnik dopadl skvěle?, mooooc krát Vám děkuji za skvěle napsaný recept, pomohly i fotecky. Všem mooooc chutnal. Určitě ho nedělám naposledy. Mooooc děkuji a přejí další tak skvěle recepty.?

Reply
Meg 02. 02. 2016 - 20.06

Díky moc, je super, že vám tak chutnal :-)

Reply
Monika 24. 01. 2016 - 20.02

Dobrý den, recept je úžasný. Včera jsem pekla a dnes jsme ho snědli, nezůstal ani kousek. Myslela jsem že bude složitější! Ráda peču je mi 12 chtěla bych jít někam na cukrářskou školu a naučit se péct jako vy, když se podívam na všechny ty vydařené recepty… obdiv :)

Reply
Kačenka 12. 03. 2016 - 14.46

Ty vado :3 vážně super :) díky moc za skvělý recept :)

Reply
Meg 30. 03. 2016 - 11.15

Já díky :)

Reply
Lenka 15. 03. 2016 - 3.25

Medovník je super, jen bych prosila o radu, co mám udělat proto, aby se mi s těstem lépe pracovalo. Už tak dávám o něco víc mouky,ale těsto je strašně lepivé a musím ho válet přímo na pečící papír, protože bych ho nikam nedokázala přenést,jak se to lepí. :)
Díky

Reply
Meg 30. 03. 2016 - 11.18

Co používáte za mouku? U něktěrých typů je ta savost větší a prostě se musí přidat. Já občas mouku přidávám, ale snažím se vždy co nejméně, aby potom pláty nebyly moc tvrdé. Ale trochu “patlačka” je to vždycky :)

Reply
Pavel 14. 05. 2016 - 11.31

Zdravím, jaký průměr toho dortu děláte? 20, 23cm ? Děkuji

Reply
Pavel 18. 05. 2016 - 19.30

Tak už nic. Vzal jsem dno od 23cm formy. Bylo z toho 6 plátů + cca 1/2 plátu na rozemletí…přidával jsem trochu mouky. Do krému jsem dal 300g másla a stejně nebyl tak světlý jako ho máte vy.
Výsledek, ale super.

Reply
Pavel 23. 06. 2016 - 21.14

Jen pro informaci – během ani ne 2 měsíců jsem ho pekl 3x. A určitě to nebylo naposledy – teď zrovna řeším kolik mám nakoupit medu na zimu… :)

Reply
Meg 19. 07. 2016 - 11.45

Děkuju, jsem moc ráda, že tak chutná!

Reply
Meg 19. 07. 2016 - 10.36

Dobrý den, omlouvám se, že reaguji tak pozdě. Bohužel jsme měli s přípravami svatby víc starostí, než jsem čekala :) dělávám klidně i 26 cm, vyvaluji těsto poměrně hodně tence.

Reply
Lucie 06. 06. 2016 - 11.28

Ahoj, dobrý den všem, myslíte, že by šlo placky upéct a uložit na pár dní do mrazáku? Potřebuji medovník až na víkend a nebudu stíhat…. Děkuji za info

Reply
Meg 19. 07. 2016 - 10.43

Dobrý den, omlouvám se, že reaguji tak pozdě. Bohužel jsme měli s přípravami svatby víc starostí, než jsem čekala :) Ty placky pár dní (třeba až 4-5 dnů) předem vydrží, pokud budou dobře vychladnuté a uzavřené ve vzduchotěsné nádobě.

Reply
Lucie 23. 06. 2016 - 14.01

Do mrazáku může, dokonce to tak paní popisuje v tom videoreceptu, kdybych dávala pozor, nemusela bych se ptát, tak třeba pro ostatní… :-) Dělam ho už opakovaně a musím říct, že jsem do toho těsta uplně zamilovaná, je hebké a teplé jak živá bytost :-)

Reply
Meg 19. 07. 2016 - 11.44

Jé :) Tak to je super! :)

Reply
Katka 17. 10. 2016 - 20.16

Tenhle receptík nikdy nezklame :). Poprvé jsem ho dělala příteli před 4 roky na výročí a od té doby ho dělám každý rok na výročí a jeho narozeniny :). Všem moc chutná, takže nemůžu nic než jen doporučit skvělej recept :)

Reply
Meg 02. 11. 2016 - 8.42

Super, díky moc! Jsem ráda, že chutná :)

Reply
Bohunka 25. 01. 2017 - 11.07

Děkuji moc za skvělý recept. K pečení jsem se dlouho odhodlávala, měla jsem (neprávem) strach z těsta, že se s ním bude špatně pracovat. Vždycky jsem ho podmoučené vyválela na silikonové podložce, nahoru přiložila pečící papír a obrátila na plech – šlo to skvěle. Po upečení jsem zvažovala, jestli by pro příště nestačil upéct z poloviční dávky – přeci jen jsme na něj byli jen čtyři. Po ochutnání jsem ale hned změnila názor, i v této velikosti se ho nakonec zdát být málo. ;-) V lednici máme už poslední kousek (po ani ne dvou dnech).

Reply
Meg 26. 01. 2017 - 14.11

Děkuji mockrát za komentář – jsem moc ráda, že se medovník tak podařil! :)

Reply
Lenka Jungova 21. 03. 2017 - 16.26

Dokonalá chuť, bala som sa ako bude chutiť prvý krát som také čosi robila a hneď k narodeninám, no mal výborný úspech, jedinaá chyba že málo ho je…

Reply
Meg 23. 03. 2017 - 11.43

To jsem moc ráda, že tohle je jediná chyba! :)

Reply
Hanka 21. 04. 2017 - 20.20

Normálně recepty nekomentuji,ale tady musím udělat výjimku. Není to můj první medovník,ale je bezkonkurenčně nejlepší a jiný už zkoušet nebudu. Dělala jsem ho už třikrát a pokaždé měl obrovský úspěch. Navíc oceňuji precizně rozepsaný recept :-) Koukla jsem i na jiné Vaše recepty a určitě brzy něco dalšího vyzkouším :-)

Reply
Meg 23. 08. 2017 - 22.44

Děkuju mockrát, jsem moc ráda, že tak chutnal!

Reply
Adéla 14. 08. 2017 - 10.54

Výborný medovník! Je to doma náš nejoblíbenější dort a vzhledem k tou, že pečení miluju a jednou jsem neměla co dělat tak jsem ho zkusila. Vždycky sem si říkala, že medovník je vážně jako vysoká laťka, ale povedl se perfektně:)! Třeba někomu dodá odvahu to, že když jsem ho dělala prvně, bylo mi jen 17 a i tak se povedl :D. No a teď si ho peču k dvacetinám:)

Reply
Meg 23. 08. 2017 - 23.03

Tak to je super! Jsem ráda, že takhle chutná a že se stále daří :)

Reply
Miri 16. 10. 2017 - 7.25

Strašně sladký -.-

Reply
Meg 12. 02. 2018 - 14.56

Díky za názor, ale myslím, že sladkostí odpovídá originálu :)

Reply
Daniela 04. 10. 2018 - 7.20

Úplně senzační recept … Troufám si říct, že je prostě stejně skvělý jako marlenka … Těsto jsem válela rovnou na pečícím papíře. . . Jinak co vřele doporučuji, tak medovnik na talířku dám na 10-15 sekund do mikrovlnky . Medovnik z lednice “povoli” a je měkoučký a rozplývá se na jazyku. Moc děkuji

Reply
Hanka 25. 11. 2018 - 11.44

Děkuji za skvělý recept a musím říct, že medovník je chuťově opravdu luxusní! Hodně mile překvapil! Nicméně jsem trochu bojovala s těstem. Ingredience jsem měla v tomto množství: 180 g másla, 80 g cukru, 5 lžic medu, 1,5 lžičky sody, lžička kakaa, 4 lžíce smetany, vajíčko a cca 500 g hladké mouky (Protože těsto pořád šíleným způsobem lepilo, tak jsem musela mouky přidávat). Nakonec jsem nebyla těsto téměř schopná vyválet, protože sice pořád lepilo, ale na druhou stranu bylo takové “křehké”, při válení se kraje rozlamovaly a vůbec nešlo pěkně válet, takže mi z toho vznikly takové nepěkné popraskané placky. Po upečení bylo těsto opravdu hodně křehké a celé popraskané. Nakonec se mi podařilo dort sestavit, ale i po odležení je těsto docela tuhé, že člověk musí vidličkou zabrat, aby do těsta zakrojil. Nevíte, prosím, kde jsem udělala chybu? Málo jsem to potírala tím sirupem nebo bylo moc mouky v těstě? Po rozležení 48 hodin je to o něco lepší, ale pořád oproti originálu taková tuhá konzistence, není to jako vláčný dort :)). Oproti tomu krém mi teda šíleným způsobem tekl :D
Budu moc ráda za nějakou radu, kde se mohla stát chyba, protože chuťově je opravdu luxusní a určitě mám v plánu ho dělat znovu, protože i přes to, že se nepovedl úplně dokonale, tak už skoro celý zmizel z lednice :)) Děkuji moc!

Reply
1 2

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc