Francouzský ovocný koláč

Francouzský ovocný koláč
Protože se nám doma záhadně začaly objevovat meruňky (ode všech známých), musely se taky nějak zpracovat. Třeba do ovocného koláče, na který mám recept z francouzského časopisu :)

Suroviny:

  • 150g rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 150g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250g hladké mouky
  • 1 balíček kypřícího prášku
  • ovoce dle chuti

Postup:

Vejce s cukrem ušleháme do lehké pěny, přidáme máslo, mouku a kypřící prášek. Vymažeme a vysepeme koláčovou formu a rozetřeme do ní polovinu těsta. Na ni nakrájíme ovoce, přikryjeme druhou částí těsta a navrch opět dáme ovoce.

Pečeme při 185°C asi 40 minut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *