Francouzský ovocný koláč

Francouzský ovocný koláč

[singlepic id=13 w=320 h=240 float=right]

Protože se nám doma záhadně začaly objevovat meruňky (ode všech známých), musely se taky nějak zpracovat. Třeba do ovocného koláče, na který mám recept z francouzského časopisu :)

Suroviny:

  • 150g rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 150g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250g hladké mouky
  • 1 balíček kypřícího prášku
  • ovoce dle chuti

Postup:

Vejce s cukrem ušleháme do lehké pěny, přidáme máslo, mouku a kypřící prášek. Vymažeme a vysepeme koláčovou formu a rozetřeme do ní polovinu těsta. Na ni nakrájíme ovoce, přikryjeme druhou částí těsta a navrch opět dáme ovoce.

Pečeme při 185°C asi 40 minut.


Related Posts

Pečené müsli z Janovy pece (a soutěž k tomu)

Pečené müsli z Janovy pece (a soutěž k tomu)

Když mi přišla nabídka ochutnat pečené müsli z Janovy pece, jala jsem se hned zkoumat, jaké druhy müsli nabízí. Čokoládové, jahodové, ovocné a semínkové mi přišly jako taková ta klasika. Jenže pak jsem si všimla, že je v nabídce i müsli Ze sadu. Jsem ze sadu. Z dědova sadu! Jsou […]

The Daring Bakers‘ April 2013 Challenge – Savarin

The Daring Bakers‘ April 2013 Challenge – Savarin

Dubnovou výzvou Daring Bakers se stal Savarin. Už kdysi dávno jsem ho viděla v nějaké kuchařce a moc se mi líbil, takže jsem se celkem zaradovala. Savarin je vlastně taková bábovka, namočená do sirupu, který často obsahuje alkohol. Podává se s krémem nebo šlehačkou a s ovocem. Vzhledem k tomu, že […]



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít