Trubičky

 

Někdo je zná pod pojmem sněhové trubičky, někdo zase kremrolky, v každém případě jde o křehké těsto plněné sladkým sněhem.

Dlouho jsem byla jen jejich konzumentem, ale konečně jsem se odhodlala a získala recept na ty, které mi vždy nejvíc chutnaly. Nakonec se i první pokus celkem vydařil :). Z jedné dávky těsta lze udělat asi 70-80 kousků.

Suroviny

  • 42 dkg hladké mouky
  • 42 dkg másla
  • 4 žloutky
  • 4 kostky cukru
  • 9 lžic vody
  • špetka soli

náplň:

  • 8 bílků
  • 56 dkg cukru krystal (jeden bílek cca 7 dkg cukru)

Postup

Připravíme si formičky na trubičky:

Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme. Můžeme ho začít rozvalovat ihned, ale pokud se trochu lepí, dáme ho tak na půl hodinky do lednice.

Na podsypaném vále si těsto vyválíme, klidně celkem do tenka, chce to si to vyzkoušet, stejně jako šířku vykrajovaných pásků a jejich délku. Na trubičky začneme pásky namotávat od užší strany. Nechala jsem si u druhého konce volné místo, abych měla trubičky menší, vypadají lépe a i lépe se s nimi manipuluje.

Namotané trubičky potřeme rozšlehaným vajíčkem, při tom se snažíme moc nepotřít spoje, aby se lépe nafoukly. Pečeme na 200°C  do lehce zlatavé barvy.

Necháme zchladnout a opatrně stáhneme z formiček.

Na náplň vyšleháme nad parou bílky s cukrem a z obou stran trubičky naplníme.

4 thoughts on “Trubičky

  1. dobrý den meg, chtěla bych vyzkoušet trubičky.lze nahradit kostkový cukr sypacím. ten kostkový se asi musí na drobno rozmlátit? děkuji moc westruše.

    • Meg says:

      Ach, to mě mrzí :( nemohly být přepečené, že by byly natolik křehké? Nebo se tak moc nalepily na ty trubičky?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>