Arašídové macarons

Arašídové macarons

Možná jste už před dobou viděli na FB, že po příchodě nové trouby domů jsem se rozhodla vyzkoušet macarons. Přece jsem je už vymakala a povedly se mi krásně a tak. A když už budu u toho, zkusím i jiné než mandlové, když znám dva alergiky. Takže jsem se kromě klasických macarons pustila i do arašídových a kešu.

No nebudu vás napínat, dopadlo to katastrofálně. Ukázalo se, že já na macarons prostě spoléhat nemůžu – anebo na tu troubu? Ty, co se mi vždycky zadařily, najednou byly fuj. Nicméně jedny z těch tří zabodovaly – a to arašídové. Recept jsem našla na blogu A Baked Creation a vyzkoušela z něj poloviční dávku. Uvádím tu původní, celou.

Suroviny:

  • 250 g arašídů/arašídové mouky
  • 350 g moučkového cukru
  • 1 hrnek bílků (z 6-8 vajec podle velikosti, měřila jsem podle hrnkové odměrky, ale cca 220-230 g)
  • špetka soli
  • 150 g krupicového cukru

Postup:

Arašídy dáme do sekacího nástavce na tyčový mixér spolu s moučkovým cukrem (pokud se nám množství nevejde, tak po půlkách) a rozmixujeme do jemné moučky. Dáváme pozor, abychom směs nepřemixovali a nebyla olejnatá.

Rozmixované arašídy s cukremBílky začneme šlehat se špetkou soli a pomalu přisypáváme krupicový cukr. Vyšleháme dotuha a smícháme s arašídovou moučkou. Pomalu směs „překládáme“, aby byla hladká, a padala z vařečky/stěrky v široké stuze, ale nesmí téct moc. Zkrátka jako typické macarons – nepodmíchat ani nepřemíchat.

Smícháme arašídy, cukr a bílkySměs dáme do cukrářského sáčku s kulatým nástavcem a nastříkáme na plech s pečícím papírem do tvaru budoucích macarons. Plechem bouchneme několikrát o linku nebo o zem, aby mohly uniknout vzduchové bublinky. Prstem namočeným ve studené vodě zahladíme případné špičky. Necháme 15 minut zaschnout a troubu rozehřejeme na 150°C.

Nastříkané macaronsPečeme 14-15 minut a ozkoušíme, zda jsou zespoda macarons upečené.

Pečení macaronsPapír pak stáhneme z plechu na linku a necháme macarons vychladnout.

Upečené macaronsPlníme dle chuti, já tentokrát vybrala višňovou marmeládu.

Arašídové macarons s marmeládou

Její kyselost trochu stáhla sladkost skořápek a výsledek byl příjemným překvapením. Když už se nepovedly ty klasické, tak arašídové zabodovaly na plné čáře :)


Related Posts

Čokoládové macarons

Čokoládové macarons

Od té doby, kdy jsem poprvé uviděla všemi možnými barvami hrající macarons, jsem je toužila vyzkoušet. Nikdy jsem ještě neochutnala kupované, zato jsem četla, jak je všichni opěvují. Ovšem myšlenku je doma upéct doprovázelo jedno ohromné ALE – totiž jejich pověst.

Jahodové macarons s ricottou

Jahodové macarons s ricottou

Macarons jsou pro mě rozhodně velkou výzvou. Bůhví kolik pokusů jsem už chtěla hodit do koše (pořád byly dobré, i když vypadaly hnusně), ale pořád jsem se nevzdávala. Vždycky jsem nakoupila další mleté mandle a šla do dalšího pokusu. A věřte, ono se to dokonce vyplácí. Neříkám, že […]



12 thoughts on “Arašídové macarons”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít