Broskvová marshmallow pěna

by Meg

Když jsem se na sobotním nákupu zastavila pro čerstvé ovoce, do oka mi padly broskve a meloun. Přibalila jsem k tomu dva balíčky marshmallows a konečně z nich vyzkoušela udělat pěnu. Nigella Lawson ji takto dělá čokoládovou, ale já jsem se inspirovala jahodovou pěnou u Martinky (Dulce de Leche) a udělala ji z broskví.

Suroviny:

  • 250 g nakrájených broskví (nechala jsem se slupkou, zdá se, že to ničemu nevadilo)
  • 150 g marshmallow bonbonů
  • 1 kelímek smetany ke šlehání

Postup:

Tato pěna je úžasná tím, jak chutná, i tím, jak je její příprava jednoduchá. Ovoce rozmixujeme a zahřejeme spolu s marshmallow na mírném ohni.

Bonbony se musí rozpustit, ale směs by se neměla vařit, aby nám výsledná hmota zželírovala.

Když se všechny bonbóny rozpustí, hrnec odstavíme a hmotu necháme zchladnout. Ušleháme šlehačku a zlehka ji do hmoty vmícháme. Pěnu rozdělíme na jednotlivé porce (já měla naplněných 6 malých skleniček) a dáme vychladit do lednice.

Během pár hodin pěna ztuhne a my ji můžeme podávat, třeba s trochou nesladké šlehačky.

You may also like

4 comments

Adriana 25. 06. 2012 - 22.31

Tak toto rozhodne vyskusam. Ja si na tuto penu u Martinky nepamatam. Akodobre, ze raz zacas sa nejake veci zopakuju. Myslim, ze by mi chutila aj jahodova aj coko verzia.

Reply
Meg 03. 07. 2012 - 12.34

Jo jo, uz se na tu cokoladovou tez chystam :)

Reply
Catalina 26. 06. 2012 - 18.39

Vím, jak jsem se u té pěny rozplývala u Martinky, a tady se musím rozplývat taky :D Vypadá to báječně! Broskve zní vážně skvěle a s tou šlehačkou…mňam mňam mňam :D

Reply
Meg 03. 07. 2012 - 12.35

Hh, diky :)

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc