Sweet & Sour Chicken…

Sweet&Sour Chicken
… alias sladkokyselé kuře se zeleninou. Video návod v angličtině, podle kterého jsem vařila, je ZDE.

Suroviny:

  • 50 dkg kuřecích prsou
  • 1/4 hrnku škrobové moučky
  • 1 paprika (nejlépe silnostěnná)
  • 1 cibule
  • 4 plátky ananasu (z konzervy)
  • 3 lžíce octa
  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce kečupu
  • 5 lžic vody
  • 2 lžíce škrobové moučky

Postup:

Kuřecí maso nakrajíme na větší kousky a obalíme je ve škrobové moučce. V kastrolku si rozpálíme větší množství oleje, maso do něj postupně dáváme, aby se na povrchu zatáhlo a uvnitř zůstalo šťavnaté. Z vnějšku osmažené kousky dáme na papírovou utěrku.

Na podobně velké kousky nakrájíme i papriku, cibuli a ananas. Rozpálíme si pánev, nejlépe wok, a kápneme na ni trochu oleje. Vhodíme cibuli a papriku, krátce orestujeme a přidáme ananas. Ochutíme octem (použila jsem balsamico), cukrem (použila jsem hnědý třtinový) a kečupem. Asi minutu promícháme, přidáme maso a pár minut smažíme, aby se maso propeklo. Nakonec smícháme vodu se škrobovou moučkou a zalijeme tím směs. Podáváme s rýží.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *