Sweet & Sour Chicken…

Sweet & Sour Chicken…
… alias sladkokyselé kuře se zeleninou. Video návod v angličtině, podle kterého jsem vařila, je ZDE.

Suroviny:

  • 50 dkg kuřecích prsou
  • 1/4 hrnku škrobové moučky
  • 1 paprika (nejlépe silnostěnná)
  • 1 cibule
  • 4 plátky ananasu (z konzervy)
  • 3 lžíce octa
  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce kečupu
  • 5 lžic vody
  • 2 lžíce škrobové moučky

Postup:

Kuřecí maso nakrajíme na větší kousky a obalíme je ve škrobové moučce. V kastrolku si rozpálíme větší množství oleje, maso do něj postupně dáváme, aby se na povrchu zatáhlo a uvnitř zůstalo šťavnaté. Z vnějšku osmažené kousky dáme na papírovou utěrku.

Na podobně velké kousky nakrájíme i papriku, cibuli a ananas. Rozpálíme si pánev, nejlépe wok, a kápneme na ni trochu oleje. Vhodíme cibuli a papriku, krátce orestujeme a přidáme ananas. Ochutíme octem (použila jsem balsamico), cukrem (použila jsem hnědý třtinový) a kečupem. Asi minutu promícháme, přidáme maso a pár minut smažíme, aby se maso propeklo. Nakonec smícháme vodu se škrobovou moučkou a zalijeme tím směs. Podáváme s rýží.


Related Posts

Grissini

Grissini

Pokud ještě náhodou přemýšlíte, co stvořit k silvestrovskému pohoštění, tak hlasuju pro italské chlebové tyčinky – grissini. Neskutečně snadné pohoštění, které využijete jako předkrm nebo jako křoupání k vínu či pivu, obzvlášť pokud k nim vyhotovíte ještě nějaký ten dip na namáčení.

The Daring Bakers’ February 2013 Challenge – Crisp Crackers and Flatbreads (a Chilli Con Carne k tomu)

The Daring Bakers’ February 2013 Challenge – Crisp Crackers and Flatbreads (a Chilli Con Carne k tomu)

Na poslední chvíli, ale přece – tak by se dalo charakterizovat moje zapojení do poslední pekařské výzvy. Jejím tématem byly křupavé sušenky nebo chlebové placky. Asi tak by šel snadno přeložit název Crisp Crackers and Flatbreads. Vybrala jsem si z nabídky připravených receptů chlebové placky a udělala […]



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít