Kuřecí na kari se zeleninou, ananasem a zakysanou smetanou

Kuřecí na kari se zeleninou, ananasem a zakysanou smetanou

[singlepic id=7 w=320 h=240 float=right]

Kuřecí trochu na indický způsob se smetanovou omáčkou plnou zeleniny, nejlepší s rýží, rodinou zbožňovaný:

Suroviny:

  • kuřecí prsa
  • pórek
  • paprika
  • cibule
  • konzervovaný ananas
  • kari, sůl, pepř
  • vývar nebo masox
  • zakysaná smetana
  • trochu hladké mouky

Postup:

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, ochutíme kořením, zakápneme olejem a necháme trochu odležet. Mezitím si nakrájíme na kousky zeleninu, rozpálíme vyšší pánev (nejlépe wok) a dáme do ní nejprve cibuli a papriku, až se trochu osmaží (nebo i s trochou vody podusí), přidáme pórek. Necháme lehce změknout a přidáme maso.

Až se maso zatáhne, podlijeme směs vývarem (nebo vodou a přidáme masox). Přidáme také nakrájený ananas a trochu šťávy pro násladlou chuť. Necháme provařit, pokud chceme mít zeleninu měkkou, necháme ji uvařit doměkka.

Rozmícháme trochu hladké mouky se smetanou a vodou a směs tím zahustíme. Ještě chvíli směs povaříme kvůli mouce a můžeme podávat, nejlépe s rýží.


Related Posts

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Poměrně dlouhou dobu už jsem přemýšlela o koupi plechu na muffiny, jen chyběl nějaký impuls ke konečnému odhodlání se. Protože papírové košíčky mám už dlouho doma, ale ty mají trochu tendenci se bez formiček rozlézat do všech možných i nemožných směrů. A pak, na běžném nákupu, si moje […]

Grissini

Grissini

Pokud ještě náhodou přemýšlíte, co stvořit k silvestrovskému pohoštění, tak hlasuju pro italské chlebové tyčinky – grissini. Neskutečně snadné pohoštění, které využijete jako předkrm nebo jako křoupání k vínu či pivu, obzvlášť pokud k nim vyhotovíte ještě nějaký ten dip na namáčení.



2 thoughts on “Kuřecí na kari se zeleninou, ananasem a zakysanou smetanou”

  • Přiznávám se zcela otevřeně, že příprava masa se mi téměř hnusí, ale to kuřecí bych mohla zkusit. Nejenom toto, ale i ty nugetky, které jsem obdivovala před chvílí. Možná začnu i vařit a ne „jen“ péct.

    • Rozhodně doporučuji :) Jak se jednou překoná nějaká ta nechuť k přípravě syrového masa, od té doby už to jde snadno :)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít