Kuřecí na kari se zeleninou, ananasem a zakysanou smetanou

by Meg
Kuřecí trochu na indický způsob se smetanovou omáčkou plnou zeleniny, nejlepší s rýží, rodinou zbožňovaný:

Suroviny:

  • kuřecí prsa
  • pórek
  • paprika
  • cibule
  • konzervovaný ananas
  • kari, sůl, pepř
  • vývar nebo masox
  • zakysaná smetana
  • trochu hladké mouky

Postup:

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, ochutíme kořením, zakápneme olejem a necháme trochu odležet. Mezitím si nakrájíme na kousky zeleninu, rozpálíme vyšší pánev (nejlépe wok) a dáme do ní nejprve cibuli a papriku, až se trochu osmaží (nebo i s trochou vody podusí), přidáme pórek. Necháme lehce změknout a přidáme maso.

Až se maso zatáhne, podlijeme směs vývarem (nebo vodou a přidáme masox). Přidáme také nakrájený ananas a trochu šťávy pro násladlou chuť. Necháme provařit, pokud chceme mít zeleninu měkkou, necháme ji uvařit doměkka.

Rozmícháme trochu hladké mouky se smetanou a vodou a směs tím zahustíme. Ještě chvíli směs povaříme kvůli mouce a můžeme podávat, nejlépe s rýží.

You may also like

3 comments

Pája 19. 01. 2011 - 18.29

Přiznávám se zcela otevřeně, že příprava masa se mi téměř hnusí, ale to kuřecí bych mohla zkusit. Nejenom toto, ale i ty nugetky, které jsem obdivovala před chvílí. Možná začnu i vařit a ne “jen” péct.

Reply
Meg 20. 01. 2011 - 21.33

Rozhodně doporučuji :) Jak se jednou překoná nějaká ta nechuť k přípravě syrového masa, od té doby už to jde snadno :)

Reply
luciepurgatova@seznam.cz 10. 01. 2019 - 13.50

Výborné. Včera jsem vařila na 2 dny pro 2 osoby z cca 600 g masa a bylo to výborné. Většinou jsem byla zvyklá přidávat smetanu ke šlehání, ale zakysaná smetana se zde hodí mnohem více, spolu se sladkým ananasem vytvoří skvělou chuť. Děkuji za recept :-)

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc