Hovězí nudličky s pomerančem

Hovězí nudličky s pomerančem

V těchto dnech tu měla vyjít kuchařská výzva The Daring Kitchen, ale nestalo se tak. Nebudu sobě ani vám nic nalhávat, tématem byla paella a mně se do ní celý měsíc prostě nechtělo. Takže jsem si místo ní dala na večeři skoro Teriyaki hovězí (říkám skoro, protože nemám všechny původní suroviny a na internetu jde najít spoustu jejích variant). S pomerančem a orestovanou zeleninou na čerstvém salátu.

Dokonce mi ani nezbylo na druhý den do práce, budiž to důkazem, že chutnalo nejen mně. Množství použitých ingrediencí berte jako lehkou nápovědu pro vlastní chutě, na těch totiž záleží nejvíc. Pokusím se vzpomenout si, kolik jsem čeho měla a použila… :)

Suroviny:

  • 30 dkg libového hovězího masa
  • 3 lžíce bílého vína
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1-2 lžíce tmavého cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • kousek zázvoru
  • pomeranč
  • cuketa, paprika, řapíkatý celer (2 stonky)
  • sezamový olej, sezamová semínka
  • směs listového salátu (rukola, polníček, baby špenát, … )

Postup:

Maso jsem nakrájela na co nejtenčí plátky a ochutila vínem, sojovou omáčkou, rybí omáčkou a rýžovým octem. Nechala jsem ho chvíli odležet.

Mezitím jsem umyla a nakrájela zeleninou na větší kousky a vyfiletovala pomeranč – okrájela z něj slupku a pokusila vykrojit jednotlivé dílky. Pomerančovou šťávu jsem při tom zachytila do misky.

Na dvou pánvích jsem rozpálila sezamový olej. Na jedné jsem opekla zeleninu a na druhé maso. To jsem ještě dochutila nastrouhaným zázvorem a cukrem, přidala pomerančovou šťávu.

Nebylo ho třeba dělat dlouho, stačilo, aby se odpařil alkohol a zbytečná tekutina a koncentrovala se chuť, myslím, že jsem po ochutnání přidala trochu sojové omáčky, rýžového octa a cukru. A posypala ho sezamovým semínkem.

Na talíř jsem dala směs listových salátů, na ně orestovanou zeleninu a maso s kousky pomeranče.

Bylo to skvělé, jen lituju, že se moc nepovedly fotky, světlo tentokrát vážně nepřálo a já byla moc hladová, než abych strávila moc času focením. Rychlé, chuťově pro nás možná trochu neobvyklé, přitom poměrně lehké jídlo. Pokud vám nevadí vydávat se v kuchyni východním směrem, rozhodně doporučuju :)


Related Posts

Pikantní kyselá polévka (Pekingská)

Pikantní kyselá polévka (Pekingská)

Chození do práce u mne vyústilo v jednu obrovskou nevýhodu – díky kolegům občas posedlým čínou jsem tak trochu podlehla i já. Dobře, taková nevýhoda to zase není, protože si nic nemůžu nalhávat – prostě mi to chutná. No a protože prý od roku 2000 máme potvrzené receptory pro […]

Bůček po vietnamsku

Bůček po vietnamsku

Nebo taky bůnček, jak ho nazval Cuketka. Od chvíle, co jsem prvně tuhle přípravu masa viděla, jsem jen tiše slintala. No a konečně jsem se dočkala. Doma rybí omáčka, rýžový ocet a v obchodě celkem pěkný kousek bůčku – co víc si přát ke štěstí.



10 thoughts on “Hovězí nudličky s pomerančem”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít