Domácí lososové rybí prsty

Domácí lososové rybí prsty

Na poslední chvíli se mi podařilo se zúčastnit Delikátní výzvy s Delikátní tatarskou omáčku od Hellmann’s (#delikatnivyzva). V poslední době se mi nějak moc nedařilo jíst ryby… a měla jsem na ně čím dál větší chuť :) Takže i na lososa, kterého jsem (na své poměry) opravdu dlouho neměla. Rozhodla jsem se ho použít trochu nezvykle, místo obvyklého pečení v troubě nebo smažení na přírodno jsem z něj udělala rybí prsty.

Takto doma připravené rybí prsty jsou naprosto fantastické, nemusíte si lámat hlavu se složením kupovaných a víte, že opravdu obsahují rybí maso. Nejsou navíc ani moc složité na přípravu, obalit kousky v trojobalu zabere chvilku a přílohu si k nim vyberete dle chuti a momentálních možností. Pokud se vám navíc nechce připravovat domácí tatarku (nebo se bojíte riskovat se syrovými vejci), můžete sáhnout po Delikátní tatarce od Hellmann’s a celé jídlo je tak připravené během okamžiku.

Suroviny:

  • losos
  • hladká mouka
  • vejce
  • mléko
  • strouhanka
  • čerstvá petrželka
  • citronová kůra
  • kousek parmazánu
  • sůl, pepř
  • rostlinný olej na smažení

k podávání:

  • Hellmann´s Tatarská omáčka Delikátní
  • citron
  • zeleninový salát nebo příloha dle chuti

Postup:

Lososa nakrájíme na kousky, přibližně o velikosti rybích prstů. Bezvadně se k tomu hodí i nižší části ryby nebo odkrojky, které bychom nepoužili na normální steaky. Osolíme je a opepříme.

Osolíme a opepříme kousky lososa

Strouhanku si nasypeme do hlubokého talíře, ochutíme ji nasekanou petrželkou, citronovou kůrou a strouhaným parmazánem.

Ochucená strouhankaKaždý kousek ryby nejprve obalíme v hladké mouce.

Obalování v mouce

Poté ve vajíčku, které jsme rozšlehali se dvěma lžícemi mléka.

Obalování ve vajíčku

A nakonec v ochucené strouhance.

Obalování ve strouhance

Takto připravené rybí prsty smažíme dozlatova v rozpáleném oleji (já používám řepkový).

Smažení rybích prstů

Z každé strany alespoň dvě minuty.

Smažení rybích prstů

Nakonec je pečlivě osušíme na papírových utěrkách.

Osušení rybích prstů

Podáváme je Delikátní tatarkou, citronem a s přílohou dle vlastní chuti.

Domácí lososové rybí prsty

Já mám ke smaženým pokrmům nejradši zeleninu, takže k rybím prstům jsem si dala salátová srdíčka a cherry rajčata.

Domácí lososové rybí prsty


Related Posts

Domácí lučina (s pečenou bramborou, hovězím steakem a salátem s pečenou řepou)

Domácí lučina (s pečenou bramborou, hovězím steakem a salátem s pečenou řepou)

Už několikrát jsem si říkala, že musím vyzkoušet domácí lučinu. Jejích verzí jsem si přečetla hned několik, ale začala jsem s tou nejjednodušší z nich. S lučinou podle Lucie: http://delicious-blog-lucie.blogspot.cz/2013/04/domaci-lucina.html. Samozřejmě jsme ji nejedli jen tak. Hned ten den po odkapání jsme ji vyzkoušeli spolu s pečenou bramborou a salátem jako přílohu […]

Marinovaný losos

Marinovaný losos

Nevím jak je to u vás, ale pro mě s Vánoci přichází většinou také čas uzeného lososa. Koupím si (větší) balíček, a pak si ho dávám na všechny možné způsoby. Letos jsem se vydala trošku jinou cestou. Lososa jsem si sice z obchodu přinesla, ale syrového. A začala jsem hledat […]



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít