Domácí lososové rybí prsty

Domácí lososové rybí prsty

Na poslední chvíli se mi podařilo se zúčastnit Delikátní výzvy s Delikátní tatarskou omáčku od Hellmann’s (#delikatnivyzva). V poslední době se mi nějak moc nedařilo jíst ryby… a měla jsem na ně čím dál větší chuť :) Takže i na lososa, kterého jsem (na své poměry) opravdu dlouho neměla. Rozhodla jsem se ho použít trochu nezvykle, místo obvyklého pečení v troubě nebo smažení na přírodno jsem z něj udělala rybí prsty.

Takto doma připravené rybí prsty jsou naprosto fantastické, nemusíte si lámat hlavu se složením kupovaných a víte, že opravdu obsahují rybí maso. Nejsou navíc ani moc složité na přípravu, obalit kousky v trojobalu zabere chvilku a přílohu si k nim vyberete dle chuti a momentálních možností. Pokud se vám navíc nechce připravovat domácí tatarku (nebo se bojíte riskovat se syrovými vejci), můžete sáhnout po Delikátní tatarce od Hellmann’s a celé jídlo je tak připravené během okamžiku.

Suroviny:

  • losos
  • hladká mouka
  • vejce
  • mléko
  • strouhanka
  • čerstvá petrželka
  • citronová kůra
  • kousek parmazánu
  • sůl, pepř
  • rostlinný olej na smažení

k podávání:

  • Hellmann´s Tatarská omáčka Delikátní
  • citron
  • zeleninový salát nebo příloha dle chuti

Postup:

Lososa nakrájíme na kousky, přibližně o velikosti rybích prstů. Bezvadně se k tomu hodí i nižší části ryby nebo odkrojky, které bychom nepoužili na normální steaky. Osolíme je a opepříme.

Osolíme a opepříme kousky lososa

Strouhanku si nasypeme do hlubokého talíře, ochutíme ji nasekanou petrželkou, citronovou kůrou a strouhaným parmazánem.

Ochucená strouhankaKaždý kousek ryby nejprve obalíme v hladké mouce.

Obalování v mouce

Poté ve vajíčku, které jsme rozšlehali se dvěma lžícemi mléka.

Obalování ve vajíčku

A nakonec v ochucené strouhance.

Obalování ve strouhance

Takto připravené rybí prsty smažíme dozlatova v rozpáleném oleji (já používám řepkový).

Smažení rybích prstů

Z každé strany alespoň dvě minuty.

Smažení rybích prstů

Nakonec je pečlivě osušíme na papírových utěrkách.

Osušení rybích prstů

Podáváme je Delikátní tatarkou, citronem a s přílohou dle vlastní chuti.

Domácí lososové rybí prsty

Já mám ke smaženým pokrmům nejradši zeleninu, takže k rybím prstům jsem si dala salátová srdíčka a cherry rajčata.

Domácí lososové rybí prsty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *