Omeleta Caprese

Omeleta Caprese

Původně jsem si dnes na večeři namýšlela salát. Caprese, abych byla přesná – rajčata, mozarellu a bazalku, protože mě na něj dnešní sluníčko nalákalo. Ale pak jsem přijela po hodinové projížďce na kole celkem hladová a bylo mi jasné, že jen salát mi dneska na večeři stačit nebude. Letmý pohled do lednice mi stačil k tomu, abych dostala chuť na omeletu a tak jsem obě představy večeře spojila.

Představuji vám tak omeletu s rajčaty, mozarellou a bazalkou a také rychlý návod na to, jak si doma připravit nadýchanou, nepřesmaženou omeletu.

Suroviny:

  • 3 vejce
  • 3 lžíce mléka
  • lžíce nasekané bazalky
  • sůl, (bílý) pepř
  • olivový olej
  • (cherry) rajčata – cca 250 g
  • mozarella – půl až celý kousek běžného balení
  • lístky bazalky

Postup:

Pánev rozehřejeme na středním plameni a dáme na ni olivový olej.

Připravíme pánev s olejem

V misce rozšleháme vajíčka s mlékem (nebo smetanou), bazalkou, solí a pepřem.

Vajíčka

Na zahřátou pánev nalijeme vaječnou směs. Obracečkou nebo vařečkou pomalu shrnujeme kraje omelety směrem do středu.

Příprava omeletyZajistíme tak, aby se ještě syrová vaječná směs dostala na dno pánve a přitom nebudeme tu první vsrtvu smažit moc dlouho.

Příprava omeletyNakonec vypadá omeleta asi takto. Vajíčka už při shrnutí na odhalené místo netečou a jen málo jich je nezpevněných.

Příprava omeletyVypneme plotýnku a omeletu posypeme částí rajčat, mozarelly a bazalky.

Příprava omeletyPoté  ji opatrně zabalíme/shrneme na talíř a přidáme k ní zbytek rajčat a mozarelly. Přidáme i zbylé lístky bazalky a salátek můžeme ještě lehce zakápnout olivovým olejem.

Omeleta CapreseVýživná, ale přesto lehká a rychlá večeře je na světě. Omeletu tímto způsobem připravuji ráda, protože je nadýchaná a nejsou v ní přesmažená vajíčka. Co však pokaždé měním, je tuk (máslo, sádlo, olej) a různé náplně – od všech možných bylinek, druhů sýrů, zeleniny (cibulka, papriky, rajčata, chřest, …) až třeba po šunku. Zkrátka a dobře, přidám, co je doma a co k sobě nějakým způsobem ladí.

Jak se dá ještě trochu jinak omeleta připravit, se můžete podívat třeba tady:
https://www.youtube.com/watch?v=U7iKekuL5YU.

A tady v podání Jamieho Olivera:
https://www.youtube.com/watch?v=OQyRuOEKfVk.

S čím máte omeletu nejradši vy? Máte nějaké své tajné tipy na přípravu omelety?


Related Posts

Dokonalá ztracená vejce podle Hestona Blumenthala

Dokonalá ztracená vejce podle Hestona Blumenthala

Heston Blumenthal, nositel Řádu britského impéria, třemi Michelinskými hvězdami ověnčený anglický kuchař. Znáte ho? Pokud ne, přicházíte o hodně. U jeho videí prostě někdy nezůstane nic jiného než sedět s otevřenou pusou. A některé věci v jeho podání jsou prostě k neuvěření. Více viz odkazy na konci článku.

Lilkový tatarák

Lilkový tatarák

Po velké chvále na zeleninový tatarák bez masa jsem si vyžádala recept. A tak mi v mailu přistál recept na lilkový tatarák podle Jany F. a já hned věděla, co dojít koupit. Pokud si chcete taky vyzkoušet vegetariánskou verzi tataráku, jako stvořenou pro letní dny, tak neváhejte.



2 thoughts on “Omeleta Caprese”

  • Uvařeno a sežráno, příteli i mně velmi chutnalo! Skvělý nápad :) Navíc skvěle popsaný recept, omeletu jsem vlastně nikdy nedělala a podle Tvého popisu se povedla hned napoprvé.
    Díky a jen tak dál, Tvůj blog čtu moc ráda :)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít