Omeleta Caprese

by Meg

Původně jsem si dnes na večeři namýšlela salát. Caprese, abych byla přesná – rajčata, mozarellu a bazalku, protože mě na něj dnešní sluníčko nalákalo. Ale pak jsem přijela po hodinové projížďce na kole celkem hladová a bylo mi jasné, že jen salát mi dneska na večeři stačit nebude. Letmý pohled do lednice mi stačil k tomu, abych dostala chuť na omeletu a tak jsem obě představy večeře spojila.

Představuji vám tak omeletu s rajčaty, mozarellou a bazalkou a také rychlý návod na to, jak si doma připravit nadýchanou, nepřesmaženou omeletu.

Suroviny:

  • 3 vejce
  • 3 lžíce mléka
  • lžíce nasekané bazalky
  • sůl, (bílý) pepř
  • olivový olej
  • (cherry) rajčata – cca 250 g
  • mozarella – půl až celý kousek běžného balení
  • lístky bazalky

Postup:

Pánev rozehřejeme na středním plameni a dáme na ni olivový olej.

Připravíme pánev s olejem

V misce rozšleháme vajíčka s mlékem (nebo smetanou), bazalkou, solí a pepřem.

Vajíčka

Na zahřátou pánev nalijeme vaječnou směs. Obracečkou nebo vařečkou pomalu shrnujeme kraje omelety směrem do středu.

Příprava omeletyZajistíme tak, aby se ještě syrová vaječná směs dostala na dno pánve a přitom nebudeme tu první vsrtvu smažit moc dlouho.

Příprava omeletyNakonec vypadá omeleta asi takto. Vajíčka už při shrnutí na odhalené místo netečou a jen málo jich je nezpevněných.

Příprava omeletyVypneme plotýnku a omeletu posypeme částí rajčat, mozarelly a bazalky.

Příprava omeletyPoté  ji opatrně zabalíme/shrneme na talíř a přidáme k ní zbytek rajčat a mozarelly. Přidáme i zbylé lístky bazalky a salátek můžeme ještě lehce zakápnout olivovým olejem.

Omeleta CapreseVýživná, ale přesto lehká a rychlá večeře je na světě. Omeletu tímto způsobem připravuji ráda, protože je nadýchaná a nejsou v ní přesmažená vajíčka. Co však pokaždé měním, je tuk (máslo, sádlo, olej) a různé náplně – od všech možných bylinek, druhů sýrů, zeleniny (cibulka, papriky, rajčata, chřest, …) až třeba po šunku. Zkrátka a dobře, přidám, co je doma a co k sobě nějakým způsobem ladí.

Jak se dá ještě trochu jinak omeleta připravit, se můžete podívat třeba tady:
https://www.youtube.com/watch?v=U7iKekuL5YU.

A tady v podání Jamieho Olivera:
https://www.youtube.com/watch?v=OQyRuOEKfVk.

S čím máte omeletu nejradši vy? Máte nějaké své tajné tipy na přípravu omelety?

You may also like

4 comments

Hroška 25. 05. 2015 - 19.46

Uvařeno a sežráno, příteli i mně velmi chutnalo! Skvělý nápad :) Navíc skvěle popsaný recept, omeletu jsem vlastně nikdy nedělala a podle Tvého popisu se povedla hned napoprvé.
Díky a jen tak dál, Tvůj blog čtu moc ráda :)

Reply
Meg 27. 05. 2015 - 11.19

Jéé, jsem moc ráda, že se ti to povedlo a hlavně, že vám chutnalo :)

Reply
Míša 19. 03. 2022 - 18.56

Super nápad ;) hledala jsem nějaký rychlý recept na spotřebování mozarelly po datu spotřeby a s domácími vejci byla tohle jasná volba! A čerstvá bazalka tohle jídlo nádherně obohatila :)

Reply
Meg 22. 03. 2022 - 7.32

Díky, mám radost, že přišla vhod :)

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc