Lilková věž s rajčaty, mozarellou a parmazánem

by Meg

Jestli se aspoň trošku orientujete ve světě fitness a domácího cvičení a tak podobně, určitě už jste slyšeli jméno Zuzka Light. U ní se nemusíte inspirovat jen cvičením, ale dokonce pro své fanoušky nachystala spoustu zajímavých receptů.

Já se naposledy nechala inspirovat receptem na lilek. Pro jeho originální znění prosím čtěte původní recept: http://www.zuzkalight.com/nutrition/eggplant-parmesan-tower-recipe/. Pro své potřeby jsem musela mírně zaměnit některé ingredience.

Suroviny (na jednu porci):

  • 3 kolečka lilku
  • 1/2 hrnku mandlové mouky
  • 2 lžíce hladké mouky (původně: Arrowroot powder)
  • 1 vejce
  • 2 rajčata
  • jarní cibulka (původně: 2 stroužky česneku)
  • 3 tenké plátky mozarelly
  • asi 3 lžičky parmazánu
  • 3 lžíce oleje (původně: z hroznových jadýrek)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 lžička čerstvé bazalky
  • 2 lžíce kešu oříšku (původně: piniových)
  • sůl a pepř, (sladká paprika)

Postup:

Lilek osolíme a pak ho obalíme v hladké mouce.

Lilek obalíme v mouceNamočíme ho do vajíčka a obalíme mandlovou moukou, smíchanou se špetkou soli.

Lilek obalíme i ve vajíčku a mandlíchNasekáme cibulku a rajčata a osmažíme je do změknutí na lžíci oleje z hroznových jadérek a lžíci olivového oleje.

Rajčata osmažíme na cibulceRozdrtíme si oříšky.

Rozdrtíme kešu oříškyNa zbylém oleji osmažíme lilek a necháme ho na papírové utěrce, aby se do ní vsákl přebytečný tuk. Troubu předehřejeme na 200-220°C.

Osmažený lilekRajčata smícháme s nadrcenými oříšky a přidáme nasekaný tymián a bazalku.

Rajčata s bylinkamiNa plech s papírem na pečení položíme první kolečko lilku, na něj naneseme lžíci rajčatové omáčky, 1 plátek mozarelly a 1 lžičku parmazánu. A přidáme další dvě vrstvy.

Sestavená věžLilkovou věž zapečeme v troubě asi 10-12 minut, až se sýr rozteče. Neberte si ze mě příklad a sýru dejte větší kousky, mně už bohužel docházel. Vrch můžete posypat mletou sladkou paprikou a ozdobit čerstvými bylinkami.

Lilková věž s rajčaty, mozarellou a parmazánem

Miluju kombinaci lilku a rajčat a pokaždé velmi ráda vyzkouším něco jiného. Která je ta vaše nej? :)

You may also like

16 comments

Madla 03. 10. 2013 - 11.52

No teda, to vypadá úžasně! No, rajčata jsou u nás už docela v háji, takže ukládám do svého pomyslného pečicího seznamu a příští rok bude stověžaté léto :-)

Reply
Meg 05. 10. 2013 - 7.51

U nás už taky, tohle bylo maličkato archivní – ale pokud by byla dobrá rajčata z plechovky, tak by to určitě taky šlo :)

Reply
Jana 03. 10. 2013 - 20.32

Hmmm jako z nejlepší restaurace :)

Reply
Meg 05. 10. 2013 - 7.51

Díky! :)

Reply
Iva 04. 10. 2013 - 17.42

Já zbožňuju tepelně upravenou zeleninu :). Úplně mi to připomnělo právě proběhnou dovolenou na Mallorce a mallorské ratatouille, kterému říkají tumbet – mňam. Díky za to :).

Reply
Meg 05. 10. 2013 - 7.52

Dala jsem si to vyhledat, a hned jsem dostala chuť! :) Taky děkuju :)

Reply
Lucia 04. 10. 2013 - 20.51

Toto je moje oblubene jedlo. Teda nielen moje. Ked ku mne pride na navstevu mama vzdy si objedna baklazan so syrom v paradajkovej omacke. Tvoj tiez vyzera vyborne!

Reply
Meg 05. 10. 2013 - 7.56

Díky :) Nedivím se, tahle kombinace prostě nemá chybu, ať je v jakékoliv úpravě :)

Reply
Kaya 05. 10. 2013 - 6.31

Já dělám zapečený s rajčaty, lilek je moje láska, rajčata zase jeho :)

Reply
Meg 05. 10. 2013 - 7.57

Jo tááák :) Proto to tak dobře funguje :)

Reply
Michaela 05. 10. 2013 - 8.08

To je krasa.

Reply
Meg 07. 10. 2013 - 9.12

Díky :)

Reply
Anna 06. 11. 2013 - 12.52

Vypadají krásně! Zřejmě rozšířím svůj lilkový arzenál…;)

Reply
Meg 15. 11. 2013 - 15.25

Díky, do nich! :)

Reply
Lucie 18. 03. 2014 - 9.56

Lahodí to oku i chuťovým buňkám..ta mandlová mouka tomu dodává skvělý sexappeal a jako příloha k masu se to u nás stalo velmi oblíbené. Děkuji za skvělý recept

Reply
Meg 28. 03. 2014 - 9.27

Já díky, jsem ráda, že se podařilo :)

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc