Hermelín v listovém těstě

Hermelín v listovém těstě
Pokud někde narazíte tak jako my na hermelín za přijatelnou cenu, neváhejte a pár jich nakupte – je z něj vynikající bezmasý oběd :)

Suroviny:

  • hermelín
  • listové těsto ( na jeden hermelín stačí jeden plátek z balíčku, kde jsou tři)
  • rozšlehané vejce
  • brusinky
  • oregáno, tymián, muškátový oříšek
  • kečup
  • smetana

Postup:

Hermelín rozkrojíme na dvě kolečka a rozmrzlý plát těsta rozválíme do tenka na čtvercový tvar. Těsto rozkrojíme na čtyři čtverce, na dva dáme sýr. Kolem něj potřeme těsto vejcem a přimáčkneme na něj druhý čtverec. Těsto navrchu potřeme rozšlehaným vajíčkem a případně vykrojíme rádýlkem kvůli lepšímu tvaru. Dáme péci do trouby na plechu s pečícím papírem. Případné zbytky těsta můžeme také upéci.

Na pánvi ohřejeme brusinky a ochutíme je kořením, přidáme kečup dle chuti a trochu smetany. Necháme provařit, aby omáčka zhoustla.

Na talíři hermelín obložíme zeleninou a přelijeme omáčkou.


Related Posts

Trojitý čokoládovo-pěnový dort / Triple Chocolate Mousse Cake

Trojitý čokoládovo-pěnový dort / Triple Chocolate Mousse Cake

Ku příležitosti narozenin jsem se rozhodla upéct čokoládový dort. Pořád jsem přemýšlela, jaký by to měl být – Schwarzwald, Sachr, nebo snad pařížský? Nakonec jsem si vzpomněla na tříbarevný dort, který jsem viděla u Lucy. Takže jsem nakoupila spoustu čokolády a šlehačky a pustila se do něj. Mimochodem, […]

Kachní prsa s granátovo-vinnou omáčkou a smetanovými bramborami (a Dvě Deci)

Kachní prsa s granátovo-vinnou omáčkou a smetanovými bramborami (a Dvě Deci)

Když jsem před nějakou dobou obdržela e-mail, zda bych nechtěla vyzkoušet novou službu, týkající se vína, neváhala jsem. Dvě Deci mě oslovily svým nadšením a já věděla, že tomu nelze odolat. Víno mám moc ráda, a i když spíš preferuji bílé, tak z červeného zase moc ráda vařím (a potom […]



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít