Dokonalá ztracená vejce podle Hestona Blumenthala

Dokonalá ztracená vejce podle Hestona Blumenthala

Heston Blumenthal, nositel Řádu britského impéria, třemi Michelinskými hvězdami ověnčený anglický kuchař. Znáte ho? Pokud ne, přicházíte o hodně. U jeho videí prostě někdy nezůstane nic jiného než sedět s otevřenou pusou. A některé věci v jeho podání jsou prostě k neuvěření. Více viz odkazy na konci článku.

Po shlédnutí How to cook like Heston, část Vejce, jsem si říkala, že musím všechno vyzkoušet. Takže jsem začala a hodila do hrnce s 80°C vodou talíř. A na konci procesu jsem měla dokonalé ztracené vejce… Video ke shlédnutí je zde: http://www.youtube.com/watch?v=Pux9JRiGRHY.

Vezmete si prostě co nejčerstvější vejce a ještě ho necháte trochu odkapat, aby se zbavilo vodnaté části bílku.

Připravíte si hrnec s vodou, dáte do něj obráceně talířek a vodu necháte na 80°C – vajíčko do ní přesunete a necháte vařit – no prostě pobývat ve vodě 4 minuty.

Nejdřív jsem se lekla, vajíčko se mi začalo nekontrolovatelně sesouvat ke kraji hrnce, ale po chvíli se nechalo pomalu přesvědčit, aby pěkně zůstalo na talířku. Já si už předtím připravila věci na toast, takže jsem opekla chleba.

A připravila na talířek.

Přidala rajče.

Sýr.

List salátu.

A nakonec vajíčko. Sůl. Pepř. A pažitku.

Jediná věc, co zbývala, bylo rozříznout vajíčko.

A světe div se, ono to vyšlo. Při téhle přípravě (narozdíl od vejce hozeného do víru vroucí vody) není bílek převařený, je měkký, ale udělaný dostatečně, zato žloutek je vážně krémový… no prostě dokonalost sama. Heston Blumenthal rozhodně ví, co dělá.  A už se nemůžu dočkat, až toho vyzkouším daleko víc.

Další videa:

Určitě toho naleznete i víc, a pokud se vám něco zalíbí, nebo jste už třeba i něco vyzkoušeli, určitě dejte vědět!


Related Posts

Rukolové pesto na dva způsoby

Rukolové pesto na dva způsoby

Po včerejším přečtení si příspěvku u Vandy prostě nemůžu odolat a musím sem přidat svůj nejnovější objev – rukolové pesto. V hlavě mi „strašilo“ už docela dlouho spolu s ostatními, ale tohle byl poslední impuls k vyzkoušení. Sice se mi hromadí spousta příspěvků a fotek, ale už snad brzy dám vše v pc do pořádku […]

Lilková věž s rajčaty, mozarellou a parmazánem

Lilková věž s rajčaty, mozarellou a parmazánem

Jestli se aspoň trošku orientujete ve světě fitness a domácího cvičení a tak podobně, určitě už jste slyšeli jméno Zuzka Light. U ní se nemusíte inspirovat jen cvičením, ale dokonce pro své fanoušky nachystala spoustu zajímavých receptů.



41 thoughts on “Dokonalá ztracená vejce podle Hestona Blumenthala”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít