The Daring Bakers’ February 2012 Challenge – Quick Breads

The Daring Bakers’ February 2012 Challenge – Quick Breads

Cílem únorové výzvy Odvážných pekařů byly tzv. „Quick Breads“, čili rychlé chlebíčky. Mohly být ve tvaru bochníků, nebo muffinů, sladké či slané, jen jejich příprava neměla přesáhnout hodinu a půl. Tím se také eliminovala příprava za pomocí droždí.

Výzvu tentokrát hostovala Lis a nechala nám tedy obrovskou volnost, co se týče zpracování výzvy. Já jsem nakonec upekla jen jeden, ale řekla bych, že se docela povedl :)

Čokoládový mramorovaný chlebíček

Recept jsem vybrala ze seznamu chlebíčků na joyofbaking – vyhrál to tenhle mramorovaný.

Suroviny:

  • 115 g nasekané tmavé čokolády (já dala jednu tabulku)
  • 120 ml mléka
  • 195 g mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 60 ml zakysané smetany nebo bílého jogurtu
  • 113 g másla
  • 170 g krystalového cukru
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup:

Troubu předehřejeme na 160°C. Formu na chlebíček vymažeme máslem a vysypeme moukou. Na dno formy ještě můžeme vystřihnout pečící papír, aby se nám chlebíček dobře vyklopil.

Čokoládu rozehřejeme nad parou spolu se 60 ml mléka a dáme stranou. V misce promícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Ve druhé misce smícháme zakysanou smetanu se zbylými 60 ml mléka a vanilkovým extraktem.

Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a po jednom zašleháme i vejce. Přidáme část moučné směsi, pak zakysanou smetanu a zbytek mouky. Dobře promícháme a půlku těsta dáme stranou, zamícháme do ní čokoládovou směs.

Obě části těsta dáme na střídačku do připravené formy – já dala půlku čokoládové směsi, pak světlou a zbytek čokoládové a lehce jsem projela formu špejlí.

Chlebíček pečeme v předehřáté troubě asi 50-55 minut, dokud špejle, kterou píchneme do těsta, nevyjde čistá. Necháme zchladnout asi 10 minut a potom vyklopíme z formy. Jakmile vystydne, můžeme se pustit do konzumace jen tak, nebo s máslem, nebo dokonce nějakou sladkou pomazánkou :)



12 thoughts on “The Daring Bakers’ February 2012 Challenge – Quick Breads”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít